Počela izrada temeljnog planskog dokumenta grada

Imate li prijedlog za izmjene GUP-a Šibenika sada je trenutak da ga pošaljete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Iz šibenske gradske uprave objavili su poziv svima koji imaju zahtjeve ili prijedloge za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika da ih podnesu do 5. studenoga ove godine. Odluku o izradi devetih Izmjena i dopuna GUP-a Šibenika Gradsko vijeće donijelo je 14. prosinca prošle godine, a zadnje izmjene rađene su 2016. godine.

– Ovaj poziv nije zakonska obveza, ali smo odlučili ovim dodatnim pozivom podsjetiti sugrađane da mogu predložiti izmjene GUP-a već sada. Naime, od 2016. godine i usvajanja zadnjih izmjena mi u uredu prikupljamo prijedloge i zahtjeve građana i tvrtki pa svi koji su to od tada učinili ne moraju ponovno slati i njihovi su prijedlozi već u obradi. Bilo bi dobro, jedino, da nas obavijeste ako su od nekog ranijeg prijedloga odustali. Ovim pozivom želimo i sebi olakšati i ubrzati posao kako ne bi tek na javnoj raspravi dobili puno prijedloga koje onda moramo ponovno valorizirati i eventualno naknadno ucrtavati u prijedlog GUP-a – kazala nam je Madlena Roša Dulibić, pročelnica gradskog Odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Prijedloge i zahtjeve mogu slati pravne i fizičke osobe, poštom ili osobno, na adresu Grad Šibenik, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22000 Šibenik, do 5. studenoga ove godine.

– Izrađivač plana bit će tvrtka Urbanizam iz Dubrovnika, koja već radi Prostorni plan i dobro se upoznala sa šibenskim prilikama i potrebama. Prvi koraci u izradi GUP-a su ažuriranje podloga prema aktualnom stanju u prostoru, potom pojedinačno pregledavanje svih zaprimljenih primjedaba i njihovo eventualno ucrtavanje u prijedlog GUP-a. Riječ je o poprilično obimnom poslu koji može ubrzati pravovremeno podnošenje prijedloga građana kako nakon javne rasprave ne bi morali ponovno pregledavati veliku količinu prijedloga i dodatno gubiti vrijeme na na njihovo ucrtavanje i izradu novog prijedloga GUP-a poručuje Roša Dulibić.

Novim izmjenama GUP-a Šibenika, između ostaloga, planirat će se lokacije za nova reciklažna dvorišta, analizirati mogući koridori vertikalnog prometa u gradu, korigirati plan u skladu s provedenom legalizacijom objekata te provesti usklađivanje s planovima višeg reda.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.