Pogledajte što se sve planira u 2021. godini

Grad Šibenik objavio vodič kroz proračun za građane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik i ove je godine pripremio Proračun u malom, odnosno vodič kroz proračun za građane. Tom publikacijom nastoji se unaprijediti informiranje građana o radu Gradske uprave. Proračun u malom objavljen je u elektronskom izdanju na internetskoj stranici Grada te ima za cilj kompleksan dokument približiti građanima – od informacija odakle se proračun financira do prikaza ključnih programa, projekata i aktivnosti koje se planiraju realizirati.

Proračun Grada Šibenika za 2021. godinu iznosi 452 milijuna kuna te objedinjuje planove proračunskih korisnika s planom koji provode upravna tijela Grada Šibenika.

– Grad Šibenik pripremio je ovu brošuru kako bi na jednostavan i brz način svatko zainteresiran na jednom mjestu mogao pronaći sve važne informacije o proračunu, načinu prikupljanja sredstava te pregledu na što se sve sredstva izdvajaju. U ovoj godini obnovit ćemo treći šibenski biser – tvrđavu sv. Ivana, izgradit će se Studentski dom Palacin, otvoriti Kuća umjetnosti ‘Arsen’, a do kraja godine bit će uspostavljen i CGO Bikarac. Značajna ulaganja predviđena su u komunalnoj infrastrukturi, a posebno me veseli što će ove godine u gradskoj četvrti Crnica biti izgrađen kompletno novi dječji vrtić. Uz sve investicije proračun je planiran s oprezom obzirom na prisutnu neizvjesnost u pogledu razvoja situacije s pandemijom. Uočena je potreba pružanja financijske pomoći dijelu gospodarstva na području Grada Šibenika, a obzirom da je ugostiteljska djelatnost najviše pogođena pandemijom, smanjen je porez na potrošnju s 3 posto na 1.5 posto u 2021. godini – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Najveći dio proračuna, 39 posto, čine aktivnosti na području društvenih djelatnosti. Tijekom 2021. godine, između ostalog, Grad Šibenik dodijelit će 47 studentskih stipendija, uvesti produženi boravak u šest osnovnih škola, sufinancirati nabavu radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala te će se izraditi Nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. Nastavljaju se provoditi i projekti financirani bespovratnim sredstvima – ‘Pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju’, ‘Školska prehrana’, ‘Školska shema’ te ‘Školski medni dan’.

Proračun u malom pogledajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama: