Dogradonačelnik Mileta pozvao vijećnika da ne paničari u predizborne svrhe

Glavaš optužio gradsku vlast da je Aglomeracijom uništila sezonu u Brodarici i Zablaću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nezavisni vijećnik Ivo Glavaš na današnjem je aktualnom satu sjednice šibenskog Gradskog vijeća kazao da zahtjeva da hitno završe radove u sklopu Aglomeracije u Zablaću i Brodarici, te da drugi radovi počnu krajem listopada, a ne sredinom rujna.

– Grad je već oštetio privatne iznajmljivače, u Zablaću i Brodarici, s jedne strane pretrpjeli su udarac od korone, a drugi od gradonačelnika zbog radova. Iznajmljivači su dali sve od sebe da u lipnju dovedu određeni broj gostiju, a onda su im morali otkazati jer im nisu mogli omogućiti smještaj zbog radova. U tom procesu ne zna lijeva što radi desna. Zbog gradonačelnikove nezainteresiranosti građani su se obratili oporbi. Situacija na terenu je skandalozna. Radovi na aglomeraciji ne odvijaju se u skladu sa zakonom i pravilima struke. Investicija vrijedna pola milijarde kuna odvija se krajnje neozbiljno i zabrinjavajuće. U listpoadu prošle godine radovi započeli u Zablaću i ulica Križine još nije niti blizu završnog sloja asfalta, a nema ni naznake da će uskoro biti gotovo. Vodotehnika je podangažirala izvođača koji ne radi popodne, ne radi subotom niti nedjeljom, a navodno se nadzor ni jednom nije pojavio. Kvaliteta radova je vrlo upitna, tijekom radova se oštećuju privatne parcele, a građveinski nadzor nije na terenu – kazao je s govornice Glavaš.

Dogradonačelnik dane Mileta na to je kazao da ni ne zna gdje bi počeo odgovarati kako bi ispravio Glavaševe krive tvrdnje.

– Aglomeracija je veliki projekt, vidjeli smo to na primjeru Ražina koje su dobile novi život. Turisti ne dolaze radi iznajmljivača nego zbog sredine i onoga što pruža grad. Naravno, kad se radi o ovako velikom zahvatu, ne možete, a da ne razbijete nekom jaje o glavu. Stanje je takvo, imamo ono što imamo i snalazimo se s tim. Sve što se radi u mjestima radi se u dogovoru s predstavnicima mjesnih odbora. U direktnim kontaktima voditelja gradilišta, oni dogovaraju na tjednoj razini što, kako, gdje i kuda – rekao je Mileta.

Priznao je da su se radovi odužili te da zbog toga raste nervoza zbog turista, prašine i sličnog.

– Međutim, izvođači radova na Aglomeraciji čak su i pojedincima izlazili u susret da bi im nešto dodatno odradili. Naravno da su ljudi nervozni, ali dogovori između MO i građevinaca nisu dan za dan nego mjesec za mjesec. Ne mogu oni sad povući ručnu zbog 10 turista – kazao je Mileta i dodao da ima informaciju kako će svi radovi na tokm dijelu biti dovršeni do 1. srpnja.

Poručio je Glavašu da ne stvara paniku u političke svrhe jer je riječ o ogromnom projektu na kojem su problemi gotovo neizbježni.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.