Vrijedna ekipa Društva prijatelja Hajduka

FOTO/VIDEO Novo lice Dječjeg dispanzera u Šibeniku: ‘Nek svud ljubav sja’

‘Nek svud ljubav sja, sve ljude neka spaja’ novi je natpis u dvorištu Dječjeg dispanzera u Šibeniku. No to nije sve. Zahvaljući ekipi Društva prijatelja Hajduka Šibenik, mališane koje dolaze na pregled kod doktora uveseljavat će omiljeni likovi iz crtića i slikovnica.

Kako nam je kazao predsjednik društva Marijo Bura, iz njihove je ekipe na radovima jučer i danas bilo oko desetak ljudi.

– Naša akcija počela je 13. veljače i sve smo novce sami prikupili, bez pomoći Grada i Županije. U dvorište je uloženo oko 40 tisuća kuna, a sam kamen za dvorište bio je oko 14 tisuća kuna. Čekamo još zelenilo iz Vrtnog centra Dubrava i dvorište će biti bomba – rekao je.

Momci su vrijedno radili, a umjetnik koji je crtao omiljene likove želi ostati anoniman, ali su nam otkrili da se odaziva na nadimak Riba.

– Piturali smo čak i vrata koja nisu bila sređena još od Domovinskog rata, a moram vam reći kako je osjećaj fenomenalan. Kad smo počeli crtati, ljudi su dolazili s djecom, a jedna je djevojčica došla kod nacrtanog Šilje i ponudila ga čokoladicom. Mi smo se oduševili i naravno odvalili od smija. Radovi još nisu gotovi, ima još posla oko dispanzera, a ovo nam sigurno nije zadnji projekt – rekao je Marijo, koji kaže kako su već treću godinu najbrojnije Društvo prijatelja Hajduka u svijetu.

Dečki, svaka čast!

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.