Velikan hrvatske i svjetske košarke

FOTO/VIDEO Dražen bi danas imao 57 godina: ‘Ljude koje čine razliku treba slijediti’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenčani su i ove godine obilježili rođenje velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića. Središnja manifestacija održana je danas, na dan Draženovog rođenja, polaganjem vijenaca kod njegovog spomenika na Baldekinu.

– Gledam djecu i svake godine na svaku Draženovu obljetnicu, djeca su uvijek ista, razdragana, puna volje i elana. Mi starimo, a vama već generacijama prenosimo sjećanje na Dražena koju trebate čuvati. Hvala djevojčicama i dječacima, koji ćete kad budete stariji, ovu tradiciju prenositi na neke nove generacije – kazao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Župan Marko Jelić upitao je djecu misle li da neki ljudi čine razliku u svijetu.

– Te ljude, ako su dobri, trebate slijediti. Onda je vama lakše u životu nešto stvoriti i mijenjati ovaj svijet na bolje. Svaki put kad dođem, imam sve manje kose i sve više sijedih. Vidimo se i iduće godine, ostanite dobra djeca igrajte košarku i slijedite uzore – rekao je.

Uz pjesmu ‘Život leti kapetane’ koju je otpjevala klapa Bunari, vijence su pod spomenik položili predstavnici Grada, Županije, Košarkaškog saveza Šibensko-kninske županije te predstavnici OKK Dražen Petrović, GKK Šibenka, ŽKK Šibenik i Košarkaške akademije.

U sklopu obilježavanja, u organizaciji OKK Dražen Petrović u subotu, 23. listopada održat će se turnir ‘Sjećanje na Dražena’ na kojem će sudjelovati ekipe -KK Split, KK Alkar, KK Sonik – Puntamika Zadar i OKK Dražen Petrović, a utakmice će se odigravati u dvorani OŠ Petar Krešimir IV. od 9 do 13 sati.

Također,  subotu će se održati i šesto izdanje cestovnih atletskih utrka ‘Šibenskih deset’ i ‘Draženova četvorka’- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Start utrke na deset kilometra ‘Šibenskih deset’ predviđen je u 11 sati, dok će se ‘Draženova četvorka’ trčati od 12.30 sati. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi, a s početkom u 9.30 sati, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka.

Organizatori utrke su Atletski klub Šibenik u suradnji s Atletskim klubom Maraton 2000, a sve informacije o utrkama dostupne su na web stranici http://sibenik.run/

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.