U petak je Metro organizirao virtualnu večeru u poznatom šibenskom restoranu Pelegrini koji se diči Michelinovom zvjezdicom. U Facebook live prijenosu kuhače su udružili vlasnik i chef Pelegrinija, legendarni Rudolf Štefan i Luka Nižetić, ugostitelj i pobjednik prvog hrvatskog celebrity Masterchefa. Luka i Rudolf pripremali su inspirativne recepte od plavoperajne jadranske tune, hrvatskog proizvođača Pelagos net farme čije proizvode svi ljubitelji dobre hrane i kuhanja mogu nabaviti u Metro-u, uz svoju Foodie Club karticu.
– Metro je pokrenuo Foodie Club kako bi svima koji žele kuhati kao profesionalci omogućio pristup METRO centrima i kupnju proizvoda koje koriste vrhunski chefovi. Na virtualnoj večeri naši kupci, članovi Foodie Cluba i svi oni koji će to tek postati mogli su se inspirirati za pripremu inovativnih jela s namirnicama iz Metro-a koje u svojim receptima koriste profesionalni kuhari i naučiti nešto novo – naglasio je Igor Kotaran, direktor marketinga u Metro-u Hrvatska.
Luki i Rudolfu na virtualnoj večeri društvo je pravila poznata Šibenčanka Antonija Blaće, i sama zaljubljenica u dobru hranu. Antonija i gledatelji imali su zanimljiva pitanja za kuhare koji su rado podijelili svoje male tajne i otkrili zanimljive trikove pri pripremi jela. Rudolf je oduševio pripremom zanimljivog rižota s tunom i šalšom, a od Lukine toplo-hladne salate od tune s koromačem zazubice su zasigurno rasle svima koji su uživali u ovom kulinarskom duetu. Zvijezda večeri ipak je bila plavoperajna jadranska tuna s Pelagos net farme, nadaleko cijenjena po svojoj kvaliteti. Cijelu Metro virtualnu večeru moguće je pogledati na službenoj Metro-ovoj Facebook stranici i Instagram profilu.