Nova vizura obale

FOTO Stare pumpe na rivi više nema: Rekonstruirana će biti otvorena u srpnjuFoto: Nino Milin
FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Pumpa INA-e na rivi otišla je u povijest, a rekonstruiranu benzinsku crpku na šibenskoj rivi INA planira otvoriti početkom srpnja ove godine, potvrdili su nam iz Korporativnih komunikacija te tvrtke. Djelomično uklanjanje i rekonstrukciju benzinske crpke na šibenskoj rivi obavila je tvrtka STSI, članica INA Grupe.

FOTO: Nino Milin

– INA je zadovoljila sve tražene uvjete vezane uz rekonstrukciju maloprodajnog mjesta ‘Šibenik obala’ te je građevinska dozvola izdana 21. prosinca 2020., a pravomoćnost je nastupila 19. siječnja ove godine. Vrijednost investicije je višemilijunska, a točan iznos bit će poznat nakon završetka svih radova. Do sada su na lokaciji izvedeni pripremni radovi te su započete aktivnosti na uklanjanju maloprodajnog mjesta prema projektu uklanjanja – poručili su iz INA-e.

Iz INA-e također napominju kako će projekt nove crpke biti u skladu s urbanističkim, arhitektonskim i konzervatorskim zahtjevima kako bi se novoobnovljeno maloprodajno mjesto uklopilo u vizuru gradske rive.

FOTO: Nino Milin

Podsjetimo, projekt rekonstrukcije benzinske postaje INA-e na rive, vrijedan tri milijuna i 200 tisuća kuna predstavili su krajem srpnja 2019. godine, u uredu gradonačelnika Jakov Krivić iz INA-e i arhitektica Mirta Vučić.

Po tom projektu, novo oblikovanje postojeće građevine planirano je u istim gabaritima te je projekt usklađen s kontekstom prostornog oblikovanja kao sastavnog dijela prirodne i kulturno-povijesne cjeline. Projekt je izrađen sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela u Šibeniku, a s ciljem ostvarenja kvalitetnije vizure grada. Zahvat će, uz primarnu djelatnost benzinske postaje, obuhvatiti i sigurnost svih sudionika u prometu, krajobrazno uređenje te uređenje okolnih površina. Rekonstrukcijom se planira izgradnja novog zatvorenog objekta paviljonskog tipa, a bit će postavljena i nova nadstrešnica.

FOTO: Nino Milin
FOTO: Nino Milin

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.