Tradicionalna priprema i podjela bakalara održana je danas u 11 sati ispred zgrade Šibenskog kazališta, a kao i proteklih godina blagdansko ozračje je upotpunila i Šibenska narodna glazba.
– Pripremamo oko tisuću porcija bakalara za naše sugrađane i goste, a potrošit ćemo oko 80 kilograma bakalara, 200 kilograma krumpira i svega ostalog što ide uz tu deliciju, peršina, ulja, luka. Uz to, dijelit ćemo još fritule i kuhano vino, a dio ćemo donirati pučkim kuhinjama u Šibeniku i Kninu – kazao je predsjednik Obrtničke komore šibensko-kninske županije Joso Smolić.
U Krešimirovom gradu tradicija je to već petnaestak godina te je Šibenik bio među prvim gradovima koji organizirao pripremu i podjelu bakalara na Badnjak, a vrlo brzo su se tom običaju pridružili i ostali gradovi.
– Tradicionalno predstavnici gradske uprave u suradnji s cehom ugostitelja i šibenskim obrtnicima naši sugrađanima pripremaju bakalar. Cilj nam je da obilježimo Badnjak i Božić u zajedništvu te da i pomognemo onima koji nisu u materijalnoj mogućnosti priuštiti sebi tu deliciju – kazao je dogradonačelnik Paško Rakić.