FOTO Šibenski filatelisti 17. godinu zaredom organizirali regionalnu izložbu

 Društvo filatelista i numizmatičara Šibenik 17. godinu zaredom organizirali su regionalnu filatelističku izložbu mladih koja je večeras otvorena u šibenskoj knjižnici.

– Ovo je nastavak tradicije koju smo započeli prije petnaestak godina. Prva izložba je bila u Splitu, druga u Karlovcu i nakon toga smo je preuzeli mi u Šibeniku. Interes je velik, danas je ovdje izloženo oko 150 listova, a ako računamo da se na svakome nalazi desetak poštanskih maraka onda govorimo o impozantnoj brojci. Teme su slobodne, a kao uvijek kad je riječ o mladim filatelistima prevladavaju flora i fauna – kazao nam je Petar Čičin- Šain, predjednik šibenskog Društva filatelista i numizmatičara.

filatelisti1

filatelisti

Interes među mladima postoji, kaže nam, ali najviše u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

– U Dalmaciji ima interesa, Slavonija se gasi, ali sjeverozapadni dio Hrvatske zato ima jako veliki broj mladih kojih ovo zanima. Tamo to buja! Oni tamo imaju mentore koji s njima rade, potporu županije i tamo je filatelija izborni predmet u školama – ispričao nam je Čičin-Šain.

filatelisti2

filatelisti3

Društvo filatelista i numizmatičara osnovano je 1949. godine u Šibeniku, te od tada okuplja kolekcionare, te aktivno sudjeluje u promociji filatelije i numizmatike u Šibeniku i Šibensko kninskoj županiji.

Izložbu možete razgledati na prvom katu Knjižnice do subote, 16. lipnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.