Stara boljka

FOTO Problem parkinga na nogostupu na Vidicima: ‘Imamo dva rješenja’Foto: Admin stranice Šibenik zaslužuje bolje
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Parkiranje na nogostupu u ulici VIII Dalmatinske brigade, prema Osnovnoj školi Vidici, posebna je problematika s kojom su već upoznati građani, vijeće Gradske četvrti Vidici i Upravni odjel za komunalne djelatnosti grada Šibenik, a sada je na taj problem upozorio i  administrator Facebook stranice ‘Šibenik zaslužuje bolje!’.

– Školska godina brzo počinje, te nogostupe će koristiti silni mališani na putu do OŠ Vidici. Nažalost, moraju svakih par metara silaziti s nogostupa na vrlo prometnu cestu, s nogostupa koji služi za njihovu sigurnost, ali i sigurnost svih pješaka da dođu do svoje škole, pekare, dućana, crkve i ostala interesna mjesta uzduž ove ulice. Ne treba naglašavati da je tu dosta prometno i da se juri i samo je pitanje vremena kad će netko nastradati – piše admin Facebook stranice upućujući apel za rješavanje tog problema zbog sigurnosti svih koji tamo prolaze i žive.

Pročelnik komunalnog odjela Ante Nakić ističe da je u planu rješenje tog problema, odnosno dva rješenja. Prvo je probijanje slijepe ulice Branitelja Domovinskog rata te njeno spajanje na ulicu VIII. Dalmatinske brigade, kako bi taj dio prometno ‘prodisao’.

– Drugo što je u planu jest parking na stare tri trake kojim bi se dobilo dvjestotinjak mjesta. Sve je to u proračunskom planu za narednu godinu. Nije nam cilj sad slati prometne redare i kažnjavati ljude koji tamo parkiraju jer im trenutno ne možemo ponuditi alternativu. Što se tiče dotične Facebook stranice njihov rad cijenim i poštujem, ali bilo bi lakše komunicirati kad bi znali tko stoji iza te stranice – zaključuje je Nakić.

Slično nam je kazao i predsjednik vijeća Gradske četvrti Vidici Marijo Bajić, koji naglašava prijeko potrebno rješenje parkinga na Vidicima te nesmetan i siguran prolaz svim pješacima na tom području.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.