FOTO Obični kobac ipak je neobičan prizor za gradske ulice

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Neoubičajen prizor zatekao je prije pola sata čitatelj Šibenskog portala. Naime, kod Nove pošte na parkiranom automobilu sjedio je, kako nam je kazao čitatelj, mladi sokol. Odlučio je protegnuti krila, pa je ranije jutros viđen i na Poljani. Ipak šibenski veterinar Emil Ofner pojasnio nam je kako se radi o običnom kopcu roda sokolvki.

– Obični kobac uobičajeni je stanovnik Europe, a relativno je mala ptica koja se hrani drugim manjim pticama, poput vrabaca i kosova, no i miševima. Možemo reći kako su oni normalni stanovnici gradova koji su zbog hrane napustili šumu i periferiju, te se ‘preselili’ u gradovi koji obiluju malim pticama i miševima – pojašnjava Ofner.

nova posta sokol7

Moguće je, kako kaže, da je na auto sletio kako bi se odmorio od lova, no nisu isključeni ni zdravstveni problemi.

sokol grad

– Počeli su se gnijezditi u gradovima, a ljudi još ne shvaćaju da će to biti naši novi gradski ljubimci, ponajviše zbog lake dostupnosti hrane, ali i više zaklona – zaključuje-

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: