Svečanost uz rektora Borasa

FOTO Na Studiju energetike promovirana druga generacija inženjera prvostupnika energetskih tehnologija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Druga generacija inženjera prvostupnika energetskih tehnologija danas je svečano promovirana na dislociranom preddiplomskom sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku. Na svečanosti su, uz gradonačelnika Željka Burića, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, dekani Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Dubravko Majetić i Gordan Gledec, Mislav Grgić, bivši dekan FER-a te voditelj Studija energetske učinkovitosti Marko Delimar.

– Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati vam na uspješno završenom  jednom od najkompleksnijih studija našeg Sveučilišta. Prošle godine promovirali smo prvu generaciju studenata ovog studija, a pred nama je već druga generacija. Vjerujem kako ćete biti uspješni što god da odaberete, nastavak studija ili izlazak na tržište rada – poručio je promoventima rektor Boras.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Burić.

– Danas smo, poput vaših roditelja, iznimno ponosni budući da je ovo važan događaj i za grad Šibenik jer, uz prošlogodišnju generaciju, sad već imamo 20 sveučilišnih prvostupnika. Drago mi je i što interes za Studij energetike ne jenjava te što ga je u tekućoj akademskoj godini upisalo 27 novih studenata – istaknuo je Burić.

Nakon svečanog polaganja prisege, diploma je uručena devetorici sveučilišnih prvostupnika inženjera energetskih tehnologija.

U suradnji s uglednim hrvatskim fakultetima  FER-om i FSB-om, prvi sveučilišni studij u Šibeniku – Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, u kratkom je roku stekao popularnost među studentima iz svih krajeva Hrvatske. Ovaj tehnički studij trenutačno pohađa 95 studenata, koji će kroz šest semestara naučiti sve potrebno o nužnosti povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije kako bi bili spremni početi raditi u zanimanjima 21. stoljeća.


Pratite nas i na društvenim mrežama: