Tržnica vrvi ljudima

FOTO Građani ne škrtare za cvijeće: ‘Sve je skupo, ali neka im je blagoslovljeno’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uoči blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, mnoštvo građana našlo se na šibenskoj tržnici kako bi kupili cvijeće i svijeće koje će odnijeti na groblja u spomen na svoje preminule. Obišli smo pijacu, provjerili ponudu i razgovarali s kupcima.

Pitari manjih krizantema su od 25 do 40 kuna, aranžmani po 70, a za stručak ivančice odnosno margaritele treba izdvojiti od 20 do 25 kuna.

Iz Boraje do Šibenika potegnuo je i Rade Knežević koji sadi cvijeće na svom OPG-u.

– Bukete prodajemo po 25 kuna, pitare po 50, a krizanteme po 15 kuna, iako izađemo u susret kupcima pa na veću količinu mogu dobiti i popust – kaže nam Knežević.

Prodavačica Ivana prodaje veće pitare po 45 kuna, nešto manje 25 kuna, a ako želite aranžmane u više boja onda ćete za njih izdvojiti 59 kuna.

Kupci, s druge strane, razgledavaju i biraju. Obiđu štandove, vide cijene, a onda odlučuju što kupiti.

– Uzeja san šest krizantema, jedan buket i desetak lampiona, a potrošija san 200 kuna – govori nam Svetin Tanfara s Krapnja.

Na pitanje je li skupo, kao i većina građana komentira da jest.

– Sve je skupo, ali neka im bude blagoslovljeno – dodaje Tanfara.

I Biserka Španja slaže se s njim.

– Ovi dan ne triba škrtariti. To je sve šta im se može dati, osjećaji, cviće i sviće – emotivno zaključuje baka Biserka.

A kada su u pitanju trgovački centri, cijene su slične kao i one na pijaci iako se često nađe i jeftinije. Buket margaritela u jednom od njih košta 15 kuna, a pitar krizantema kreće se od 20 do 30 kuna. Što se umjetnog cvijeća tiče, cijene cvijetnih aranžmana kreću se od 20 pa sve do 130 kuna. U Konzum prodavaonicama buket krizantema u ponudi je za 17 kuna, a jedan komad umjetnog košta od 7 pa sve do 14 kuna, ovisno o veličini. Cijene lampiona su od tri pa sve do desetak kuna.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: