Šibenik u subotu opet postaje dijete

FOTO Festivalske zastavice prekrit će šibenske trgove i ulice

Festivalske zastavice užurbano se od jutros postavljaju uoči subotnjeg otvorenja 60. Međunarodnog dječjeg festivala. Gotovo četiri stotine zastavica prekrit će šibenske trgove i ulice.

– Zbog koronavirusa vrtići nisu radili, stoga ove godine nemamo nove zastavice i odlučili smo iskoristiti zalihe, odnosno uzeti ih iz ‘arhive’ – kazao nam je Jakov Bilić, ravnatelj šibenskog kazališta.

Podsjetimo, predstavom ‘Uspavanka za Mišića’ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, 20. lipnja, bit će otvoren 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku.

Otvorenje će se održati na Trgu republike Hrvatske uz poštivanje epidemioloških mjera. Gledalište na kakvo su gledatelji naviknuli ispred katedrale svetog Jakova, neće postojati. Tijekom dva tjedna Festivala, sve kazališne predstave osim one na otvaranju Festivala i premijere filma na zatvaranju preselit će se na novu scenu – trg ispred Osnovne škole Fausta Vrančića.

Predstava koju će posjetitelji moći pogledati na otvaranju – ‘Uspavanka za mišića’ u produkciji dječjeg kazališta iz Osjeka poveznica je sa prvim MDF-om 1958. godine jer je upravo te godine MDF otvoren s njihovom predstavom.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.