U proračun stiže oko 400 tisuća eura

Dvije nove tvrtke na Podima kupile gotovo 78 tisuća kvadrata, planiraju zaposliti stotinjak radnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas kupoprodajne ugovore o kupnji zemljišta na Poduzetničkoj zoni Podi s predstavnicima tvrtke Fero-Term iz Donjeg Stupnika Tomislavom Gudeljevićem i tvrtkom Cantabile iz Lozovca, Antom Gulinom.

Tvrtka za trgovinu i usluge Fero-Term na Podima je kupila zemljište površine 71.835 metara kvadratnih za koje je izdvojila skoro 360 tisuća eura, dok je tvrtka za ugostiteljstvo i trgovinu Cantabile kupila parcelu površine 5.853 metara kvadratnih, a platila je nešto manje od 30 tisuća eura.

– Poduzetnička zona Podi najveća je i najperspektivnija zona u Republici Hrvatskoj. Grad Šibenik u posljednjih nekoliko godina izdvojio je značajna sredstva u infrastrukturnu opremljenost zone. Trenutno je na Podima u realizaciji projekt vrijedan deset milijuna kuna, a koji ima za cilj dodatno ojačati infrastrukturu ove iznimno važne gospodarsko-industrijske zone. Posebno nas veseli što bi Podi uskoro trebali biti direktno spojeni s autocestom što će zasigurno obogatiti ponudu i privlačnost same poduzetničke zone te dodatno pridonijeti gospodarskom razvoju grada Šibenika – kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Željko Burić.

Tvrtka Fero-Term na Podima će izgraditi logističko-distributivni centar za Dalmaciju u sklopu kojeg planira zaposliti 50-ak djelatnika, dok će tvrtka Cantabile oformiti pogon za proizvodnju i distribuciju slastica, a cilj im je zaposliti 50 radnika.

Direktor Poduzetničke zone Podi Jakov Terzanović podsjetio je kako se uvjeti ulaska u zonu, kao što su cijena terena, uvjeti korištenja zemljišta, gradnje te elementi za prodaju, nisu mijenjali od njezina osnivanja 2007. godine, što je iznimno važno u poslovnom svijetu.

– U Poduzetničkoj zoni Podi danas posluje 50 poduzeća s ukupno oko 1500 zaposlenih radnika, a interes potencijalnih ulagača, usprkos pandemiji uzrokovanoj koronavirusom, ne manjka – poručio je Terzanović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: