Grad objavio javni poziv

Drugi pokušaj prodaje: Određena početna cijena za skoro 300 tisuća dionica HNK Šibenik

Grad Šibenik raspisao je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik u vlasništvu Grada, nominalne vrijednosti 59.411.400 kuna. Riječ je o prodaji ukupno 297.056 dionica što iznosi 95,4 posto temeljnog kapitala i to za početnu cijenu od 100 tisuća kuna.

– Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja bit će najviša ponuđena cijena izražena u kunama pod uvjetom da je ponuditelj ispunio sve uvjete iz javnog poziva – izvijestili su iz Grada Šibenika.

Natječaj će biti otvoren sljedećih osam dana, a podaci o poslovanju HNK Šibenik zainteresirani mogu dobiti u sjedištu društva, na adresi Bana Josipa Jelačića 9a, Šibenik, uz prethodno potpisanu Izjavu o čuvanju tajnosti podataka.

– Na Javnom pozivu moći će sudjelovati sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske, fizičke osobe strani državljani, pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i strane pravne osobe.  Ponuditelji koji sudjeluju na javnom pozivu dužni su uplatiti jamčevinu u visini 100 tisuća kuna u proračun Grada Šibenika. Jamčevina koju ponuditelji polože, a čije ponude ne budu prihvaćene, vratit će se ponuditeljima najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja postupka po donošenju Odluke o odabiru – dodaju iz šibenske gradske uprave.

Podsjetimo, riječ je o drugom natječaju raspisanom za prodaju dionica HNK Šibenik. Prvotno je odluka o raspisivanju natječaja bila izglasana u srpnju 2017. godine, ali u siječnju 2018. utvrđeno je da se na njega nitko nije javio.

Uvjete natječaja možete provjeriti OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.