Odluka JVP Šibenik

Dozvoljeno loženje vatre na otvorenom, ali uz obavezno pridržavanje mjera zaštite od požara

Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika izvijestila je kako je od danas dozvoljeno loženje vatre na otvorenom prostoru uz pridržavanje svih mjera zaštite od požara na otvorenim prostorima, a između ostalog, najvažnije je kontaktirati nadležnu vatrogasnu postrojbu i izvijestiti ih o planiranom spaljivanju.

‘Vatrogasna postrojba odobrit će loženje vatre tražitelju uz uvjet da provede odgovarajuće preventivne mjere da se vatra ne proširi na druge površine ili objekte, a naročito da se spaljivanje tvari mora obaviti na sigurnosnoj udaljenosti od drugih površina i objekata koje bi vatra mogla ugroziti, da se oko mjesta spaljivanja pripremi sigurnosni pojas odnosno očisti okolno zemljište, ovisno o količini tvari i veličini površine koja se pali osigura nazočnost dovoljnog broja sposobnih za gašenje požara,  a uz mjesto spaljivanja osigura odgovarajuća priručna sredstva za gašenje ostataka vatre i proširenje vatre. Također, spaljivanje provesti ako nije utvrđena velika ili vrlo velika opasnost za nastajanje i širenje požara, te za mirna vremena kada ne puše vjetar jačine 5 m/sek ili više. Osobe koje su obavile spaljivanje dužne su mjesto spaljivanja pregledati i ostatke vatre u potpunosti ugasiti. Vatrogasna postrojba daje usmeno ili pisano odobrenje za spaljivanje tvari ovisno o prosudbi opasnosti za nastanak požara sukladno raspoloživim podacima o namjeravanom loženju vatre na otvorenom prostoru’, piše u Odluci o mjerama zaštite od požara.

Detalje provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.