'A Better life for Croatian cats'

Donirajte Šibenskim šapama u kampanji za steriliziranje mačaka u Šibeniku i okolici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenske šape, udruga koja već godinama pomaže nezbrinutim, napuštenim i ozljeđenim životinjama na području Šibenika i okolice pokrenula je crowfunding kampanju ‘A better life for Croatian cats’.

Kampanja je usmjerena na veterinarsko zbrinjavanje i kastraciju oko 500 mačaka, a kako bi to postigli cilj je sakupiti 15 tisuća eura.

– U samo par dana skupili smo već 2 tisuće, kampanja traje do 10. rujna te ovim putem apeliramo na medije da nam pomognu širiti vijest o kampanji kako bismo dosegli svoj cilj i zajedno pomogli macama šibenskog područja. Ovaj uspjeh u prvih par dana pokazuje velik interes javnosti za kampanju te se nadamo da će nam se priključiti još donatora – kazali su nam iz Udruge.

Turistička zajednica grada Šibenika, uz mnoge pojedince donatore, prepoznala je važnost ovog projekta koji je važan i za hrvatski turizam jer će taj projekt direktno utjecati na smanjenje broja napuštenih mačića već tijekom sljedeće godine.

Podsjetimo, Udruga Šibenske šape često putem Facebooka apelira na aktivaciju građana i drugih udruga kako bi se došlo do financijskih sredstava za kastraciju po već ustaljenoj praksi u Europi gdje se već godinama vrše takvi projekti. U gradovima i naseljenim mjestima, mačke održavaju prirodnu ravnotežu uništavajući glodavce, ali one nisu više prirodni lovci već uvelike ovise o hrani koju im ostavljaju ljudi. Samo jedna mačka i njezino potomstvo tijekom sedam godina mogu donijeti na svijet 420 tisuća mačića.

Kastracija i sterilizacija smačaka je etičnije rješenje od prepuštanja raznim zaraznim bolestima, nekontroliranom razmnožavanju, borbi za dominacijom nad određenim teritorijem ili od potpuno neprihvatljivog usmrćivanja životinja. Uz glad i zarazne bolesti broj mačaka se čak smanjuje i često ne dožive više od dvije godine života, a ovako imaju priliku da dožive zrelost i da nauče sami loviti svoju hranu. Ako se ne kote par puta godišnje, ženke će imati puno bolji imunitet, a i smanjuju se i međusobne borbe oko teritorija koje često rezultiraju ozljedama.

Više o kampanji možete naći na linku: https://gogetfunding.com/abetterlifeforcroatiancats/


Pratite nas i na društvenim mrežama: