Novo lice grada

Do kraja travnja privremena regulacija na Vidicima: Počinje izgradnja dviju novih ulica

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog početka radova na uređenju i izgradnji komunalne infrastrukture na području gradske četvrti Vidici od ponedjeljka, 25. siječnja na snagu stupa privremena prometna regulacija, izvijestili su iz šibenske gradske uprave. Kroz program gradnje komunalne infrastrukture u 2021. godini Grad Šibenik osigurao je sredstva za uređenje prometnica oko crkvice sv. Mare u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Planirana je izgradnja dviju cesta unutar UPU-a stambene zone Bioci – sv. Mara. Obuhvat uključuje gradnju samih prometnica s armiranobetonskim potpornim zidovima i sustavom oborinske odvodnje te izgradnju javne rasvjete. Također, rekonstruirat će se ulica Put sv. Mare do ulaza u prostore tvrtke Zeleni grad. Ti radovi uključuju rekonstrukciju kolničke konstrukcije s novim sustavom oborinske odvodnje, izgradnju nogostupa, javne rasvjete i DTK mreže.

Radove će u tom dijelu Šibenika izvesti i Vodovod i odvodnja, koja će rekonstruirati kanalizacijsku i vodovodnu mrežu.

Zbog radova u razdoblju od 25. siječnja do 25. travnja 2021. godine neće biti moguće prometovati dionicom od križanja ulica Stjepana Radića i VIII. dalmatinske udarne brigade do križanja s Ulicom Put Bioca  kod zgrade Euroherca. Kako bi se osigurao pristup i funkcioniranje tvrtki koje se nalaze na tom potezu, radovi će se izvoditi u dvije faze i u dogovoru s predstavnicima tvrtki.

Za izvođača je na natječaju odabrana tvrtka Sarađen kao najpovoljniji ponuditelj te je potpisan trostrani sporazum o financiranju između Grada Šibenika, Vodovoda i odvodnje i tvrtke Vidici.

Završetkom radova na izgradnji komunalne infrastrukture, te radova na obližnjoj stambeno-poslovnoj zoni, taj će jugoistočni dio grada Šibenika dobiti potpuno novi izgled, dodaju iz gradske uprave.


Pratite nas i na društvenim mrežama: