Tri dana u Šibeniku

Chef Marin Medak i njegov Food Truck u Krešimirovu gradu: Probajte pečenu janjetinu, komišku pogaču ili juneći burger

Food Truck Marina Medaka, jednog od najboljih hrvatskih kuhara, nakon predstavljanja u Puli, Rijeci i na otoku Pagu, danas će se pridružiti Šibenčanima na i ostati tri dana.  To je četvrta postaja unutar turneje Mastercard Food Truck koja će krajem prvog tjedna u kolovozu svoju završnicu održati u Splitu.

Posebno vozilo Mastercard Food Truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i chef Marin Medak od danas pripremati poznate nacionalne delicije, bit će smješteno do 2. kolovoza, od 18 do 24 sata, u Ulici kralja Zvonimira 1, ispred bivše Kazališne kavane. Ondje će svi stanovnici i posjetitelji Šibenika moći uživati u privremeno obogaćenoj street food ponudi grada. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

– Stvaranje novog jela uvijek je iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnima, a tako je i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji nas užurbani stil života tjera da pojedemo nešto s nogu, onako usput, pa kad je već tako, zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano –  rekao je Marin Medak koji je nakon Pule, Rijeke i otoka Paga svojim specijalitetima došao oduševiti i Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.