Interaktivna izlaganja, paneli i radionice

CARNET u Šibeniku organizira konferenciju gdje će sudjelovati Radovan Fuchs i Nataša Tramišak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svečano otvaranje CARNET-ove konferencije CUC 2021 bit će održano u srijedu, 27. listopada, s početkom u 16.30 sati u hotelu Ivan u Šibeniku. U programu službenog otvaranja konferencije sudjelovat će ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Kroz interaktivna izlaganja, panele i radionice fokusirat ćemo se na teme vezane uz nove
prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija, posebice na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje te primjenu tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi.

Inače, CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC godišnje je okupljanje CARNET-ovih
korisnika i suradnika, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim
školama, profesore na fakultetima, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove
znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz
područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT).

– To je platforma za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s IKT-om, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, koristeći se modernim pedagoškim pristupima. Konferencija se kontinuirano organizira od 1999. godine te je od skromnih početaka tijekom godina postala važno događanje koje danas okuplja više od 1000 sudionika iz svih područja primjene IKT-a – kazali su organizatori.

Tradicionalno se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda predsjednika Republike Hrvatske, koji tako iskazuju potporu djelovanju Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET u poticanju primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u hrvatskome društvu.

Cijeli program konferencije dostupan je OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.