SDP zabrinut za dugove Obonjan rivijere

Burić odgovorio Šupi: U stečaju koncesionara na Obonjanu gradski proračun neće biti na gubitku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Mogućnost otvaranja stečaja nad tvrtkom ‘Obonjan rivijera’, koncesionarom otoka Obonjana i sudbina njihovog duga prema gradskoj blagajni, bila su pitanja SDP-ovog Joška Šupe na aktiualnom satu sjednice Gradskog vijeća Šibenika.

Naime, kako je napomenuo Šupe, ročište za utvrđivanje uvjeta za otvaranja stečaja nad Obonjan rivijerom na trgovačkom sudu u Zadru zakazano je za 2. ožujka, a Grad ima samo korporativna jamstva tvrtke koje će u stečaj.

– Vrlo je mala, da ne kažem nikakva vjerojatnost da ćemo naplatiti tih pola milijuna eura što je i te kako velika cifra za Grad Šibenik. Jesu li ta naša potraživanja i kako osigurana – pitao je Šupe,

Odgovorio mu je gradonačelnik Željko Burić tvrdnjom da je postojećim ugovorom Grad zaštićen.

– U Obonjan je previše novca uloženo. On je u funkciji, on je idealna destinacija, čak i u ovoj covid-situaciji. Sve definirano u ugovoru je naplativo. Ne vjerujem da će se išta dramatično dogoditi osim promjene koncesionara. Grad će poduzeti sve što je obavezan po zakonu i što je sadržano u koncesijskom ugovoru – tvrdi Burić.

Po postojećem Ugovor o pravu građenja Obonjan rivijera dužna je, počevši od 2020., Gradu Šibeniku plaćati pola milijuna eura, a kako od 1. srpnja nisu ispunjavali tu obvezu, duguje za prošlu godinu 250 tisuća eura.

Kako je za Šibenski portal potvrdio Slobodan Tolić, gradski pročelnik za financije ‘246 177,50 eura je iznos stalne naknade za pravo građenja u 2020. godini koju je društvo  Obonjan Rivijera trebalo uplatiti 1. rujna 2020. godine. Društvo je podnijelo  zahtjev Gradu Šibeniku za odgodom naplate prvu godinu zbog nemogućnosti rada uzrokovane epidemijom COVID-19, a s pozivom na višu silu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: