Više

  INA-ina pumpa opet kvari pogled

  Burić obišao hotel Krku i poručio konzervatorima: Ovo se ne može adaptirati, ovo treba rušiti!

   

  Na poziv Poljak Pawela Piotra Brye, novog vlasnika zgrade bivšeg hotela Krka, taj derutni spomenik kulture obišao je danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima. Novom vlasniku obećao je punu podršku gradske uprave, u okvirima svojih ovlasti, na putu da Šibenik ponovno dobije Grand hotel Krka.

  – Nakon niza desetljeća, pretvorbenih zavrzlama, ovaj objekt je konačno dobio titulara koji želi i ima namjeru privesti ovaj objekt u ono što je on uvijek bio. Grand hotel Krka bio je sinonim napretka, prosperiteta grada Šibenika u nekim prošlim vremenima, a onda je dugo imao aureolu kao sinonim propadanja grada Šibenika. Pozivu privatnika da posjetim ovaj hotel odazvao sam se jer je on bio personifikacija svega lošeg što se dešavalo Šibeniku, kao što želim vjerovati da će današnjim danom postati preslik svega onoga dobrog što se dešava u Šibeniku – kazao je Burić.

  Drugi razlog zbog kojeg je gradonačelnik prihvatio poziv za obilazak derutnog hotela Krka jest iskazivanje podrške investitoru.

  – Apeliram na suradnju s onima koji u ovom trenutku postaju bitni. Da shvate da postoje određena pravila koja vode do cilja i da zajedničkim razumom dođemo do datuma i trenutka kada ćemo se opet sastati, ali da to bude početak radova. Potpuno je jasno, ovo se ne može adaptirati, ovo treba rušiti i ukloniti, kao što smo imali i na susjednom objektu koji je nakon niza muka ipak došao do toga da se počne ispočetka. Dobili smo tako prekrasan objekt i hoću vjerovati da će se to desiti i na ovoj lokaciji.

  Vidno zadovoljan što je konačno u posjedu oronule zgrade, nekad ponosa prvih šibenskih koraka u turizmu, novi vlasnik zahvalan je što ulazi u projekt u kojem ima bezrezervnu podršku gradske uprave.

  – Moja tvrtka je preuzela ovaj objekt i apsolutno želimo vratiti hotelu raniji izgled i gradu i sebi odraditi posao najbolje kako možemo. Takva je naša ideja i startali smo s radovima koji su potrebni. S arhitektima pripremamo inventarizaciju i sve što je po zakonu potrebno kako bismo mogli zatražiti građevinsku dozvolu za ono što smo zamislili. Bit će to najbolji hotel u gradu – ponovio je Brya.

  Planiranim uređenjem hotela Krka ponovno se otvara pitanje benzinske crpke koja je i s prekrasne Krkine terase ‘šaka u oko’ vizuri grada i šibenskoj zaljeva.

  – Stav Grada je da ovakav grad s ovakvim ambicijama u turizmu, mora imati pumpu na moru. Hoće li ona biti na potezu od Mandaline pa do TEF-a nama je svejedno, a rekao bih da je i INA-i svejedno. Zašto? Zato što INA i onako ne misli zadržati ovakvu pumpu, nego planira uložiti značajna sredstva. Hoće li oni ta sredstva uložiti na postojećoj lokaciji ili 500 metara lijevo ili desno, naravno da je njima sasvim svejedno. Grad ne upravlja obalnim pojasom i to je opće poznata stvar. Mi ćemo dati podršku bilo kakvoj ideji koja bi dovela do toga da napravimo kontinuitet šetnice, a to ćemo postići podizanjem rive u Docu, i da šibenska riva bude od Vrnaže do ušća rijeke Krke – kazao je Burić uputivši nas na jednog od dva preostala podstanara u hotelu Krka, Čedu Petrinu, ravnatelja Lučke uprave Šibenik.

  Lučka uprava Šibenik koja upravlja obalnim pojasom od Gata Vrulje do Vrnaže voljna je na tom prostoru ponuditi lokaciju za izgradnju benzinske crpke.

  – U sklopu Državne lučke uprave imamo mogućnosti za iznalaženje nekog rješenja za pumpu. U sklopu područja kojim mi gospodarimo nastojimo naći neko rješenje. Bilo bi to negdje iza Gata Vrulje, ali prije toga moramo kontaktirati struku i sve relevantne kako bi našli najadekvatnije rješenje koje bi ponudili INA-i – šturo je pojasnio Petrina, napominjući da o tom problemu kontaktira samo s gradonačelnikom Burićem jer želi raditi u interesu Šibenika.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  U našoj županiji šest novozaraženih, a u Hrvatskoj...

  U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 372 nova slučaja zaraze virusom  SARS-CoV-2, a preminulo je 10 osoba, objavio je Stožer civilne zaštite...

  Grad dobio uporabnu dozvolu za vrtić Ljubica, uskoro...

  Grad Šibenik danas je dobio uporabnu dozvolu za novi gradski vrtić Ljubica u Crnici – centralni vrtić Javne ustanove Smilje, potvrdio je zamjenik šibenskog...

  Ne propustite manifestaciju Taste Extra Vergine sljedeći utorak...

  Taste Extra Vergine u organizaciji Šibensko-kninske županije održat će se u utorak, 13. prosinca, od 16 do 20 sati u Adriatic Business Centre –...

  NAJNOVIJE

  U našoj županiji šest novozaraženih, a u Hrvatskoj umrlo još 10 covid pacijenata

  U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 372 nova slučaja zaraze virusom  SARS-CoV-2, a preminulo je 10 osoba, objavio je Stožer civilne zaštite...

  Grad dobio uporabnu dozvolu za vrtić Ljubica, uskoro useljenje

  Grad Šibenik danas je dobio uporabnu dozvolu za novi gradski vrtić Ljubica u Crnici – centralni vrtić Javne ustanove Smilje, potvrdio je zamjenik šibenskog...

  Ne propustite manifestaciju Taste Extra Vergine sljedeći utorak u ABC-u Šibenik

  Taste Extra Vergine u organizaciji Šibensko-kninske županije održat će se u utorak, 13. prosinca, od 16 do 20 sati u Adriatic Business Centre –...