HDZ garantira prosperitet gradu Šibeniku i Republici Hrvatskoj

Burić ide po treći mandat: ‘Sačuvajmo pobjednički mentalitet i nastavimo graditi svoju sjajnu budućnost’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Željko Burić objavio je kandidaturu za gradonačelnika Šibenika na nadolazećim lokalnim izborima koji će biti održani sredinom svibnja, time aktualni gradonačelnik ide u utrku za svoj treći mandat, a Danijel Mileta ponovno je kandidiran na mjesto zamjenika gradonačelnika. Kao glavni argument, na temelju kojeg od birača traže povjerenje i podršku, istaknuo je sva dosadašnja ispunjena obećanja, ostvarene rezultate i jasnu viziju razvoja – ‘Grad koji je okrenut budućnosti, a ponosi se svojom slavnom prošlošću’.

– Naš posao nije završen, imamo sjajan tim ljudi, jasnu viziju Šibenika budućnosti, imamo plan i program i zacrtane projekte. Gospodarstvo, grad koji se razvija i temelji se na zelenim energijama, malim i srednjim tvrtkama, prerađivačke industrije, inovacije, turizam, Podi, Trokut, Poduzetnički inkubator, Inavis, demografija. Ovo je grad po mjeri mladih studenata, studenski domovi, novi studiji, obnova škola i vrtića, mladih obitelji, infrastruktura. Ovo je već sada moderni grad u koji je uvijek lijepo doći, a još ljepše živjeti – kazao je Burić.

Podršku dr. Željku Buriću došao je pružiti predsjednik odbora županijskog HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, njegov zamjenik Ivan Malenica i druge stranačke kolege.

Podsjetimo, Željko Burić je na čelu gradske uprave od 2013.godine, prvi je i jedini gradonačelnik koji je uspio osvojiti dva mandata za redom. Prije nego što je postao gradonačelnik radio je kao liječnik kojeg je profesionalni put vodio od terenskih ambulanti u Perkoviću i Boraji preko službe Hitne pomoći pa sve do mjesta ravnatelja šibenske bolnice. U političkom djelovanju oduvijek ga je zanimao samo Šibenik.

– Želja i volja da osvojimo treći mandat je ovo priča onoga što smo napravili u proteklih osam godina i što ćemo obećati u nove četiri godine, a da bi to zaista ostalo snažno i dojmljivo, istinito i iskreno. Svaki program, pogotovo ovako ambiciozan program kao što ga nudi HDZ, a ja sam samo jedan mali kotačić te velike i moćne stranke, garantira prosperitet i gradu Šibeniku i Republici Hrvatskoj – rekao je Burić.

Osvrnuo se na osam godina svog mandata i što su sve uspjeli napraviti u proteklom vremenu, a podsjetio je i na ispunjena obećanja o obnovi tvrđava,  gradnji POS-ovih stanova te mogih drugih projekata koji su se realizirali tijekom godina.

-Mihovil i Barone su završeni, sv. Ivan je pri završetku, obećali smo graditi POS-ove stanove 148 stanova je useljeno, 127 se gradi, a oni šibenčani koji su ovih dana na objavljenoj listi ja im sada kažem treći POS je sada u pripremi. Obećali smo stvoriti preduvjete barem 300 novih radnih mjesta u zoni PODI, u međuvremenu ih je otvoreno oko 500, obećali smo renovirati i graditi škole i vrtiće, obnovljeno je šest, jedan je izgrađen, a drugi je u gradnji. Šibenik je najbolji grad za obrazovanje i demografiju. Obećali smo obnoviti stotinu kilometara vodovoda, kanalizacija, poslati u povijest crne jame područja Brodarice, Jadrtovca, Zablaća, Posolarskog.. dokazali smo da se može prokopati pola grada i da to Šibenčani nagrade. Obećali smo obnavljati prometnice i riješiti goruće probleme, sjetite se samo Meteriza, nisam zaboravio Poljanu. To je ostvarenje sna dugog četiri desetljeća, ali i više od toga, nikada nisam mogao prihvatiti da je postala parking. Od prvog dana radili smo na tome da je vratimo Šibenčanima – kazao je Burić.

Podsjetio je i na mnoge kritičare i skeptike koji su s nepovjerenjem u početku slušali vizije njegovog tima, a koje je vodila letargija i osjećaji da se stvari ne mogu promijeniti na bolje, no to ga je samo ponukalo da im pokaže kao se, unatoč svim nedaćama, potencijali mogu iskoristiti i pokazati svima da se može.

– Ispunili smo obećanja, realizirali projekte i postigli vidljive rezultate i što je najvažnije u Šibenčanima smo probudili ponos i vjeru u sebe. Kada smo preuzeli grad zatekli smo neiskorištene potencijale, osjećaj nemoći, manju vrijednost u odnosu na druge sredine, zapuštene tvrđave, milijunske blokade u TEF-u i Obonjanu, Poljanu okovanu automobilima i sve to najbolje opisuje atmosferu tih vremena. Sve snove građana Šibenika pretvorili smo u predizborna obećanja, obećanja smo pretvorili u projekte, a projekte smo pretvorili u stvarnost – dodao je.

Za kraj, aktualni dogradonačelnik Danijel Mileta, koji također ide po svoj treći mandat,  zahvalio se HDZ-u na podršci te se još jednom osvrnuo na uspjehe dosadašnje vlasti.

– Poslije ovako jednog lijepog pobjedničkog govora sadašnjeg i budućeg gradonačelnika Željka Burića teško je nešto nadodati. Svi projekti, pogotovo revitalizacija naših tvrđava, su od 2013. godine pa sve do danas podigli broj dolazaka turista u Šibenik za 64 posto. Tisuću naše djece vrtićke dobi ima kvalitetniije odrastanje, a 1.350 naših sugrađana ima posao u zoni Podi. Iza svakog našeg projekta stoje brojke. To su brojke pobjednika. Stoga vas sve pozivam da svi zajedno ovaj pobjednički niz nastavimo i dalje i da nastavimo ovu sjajnu priču – kazao je dogradonačelnik.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.