Počinju u utorak

Bez obzira na sve 28. Božićne čarolije bit će održane u skladu s mjeramaFoto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tradicionalna blagdanska manifestacija ‘Božićne čarolije’ ove godine će se održati od 22. do 21. prosinca te su i one prilagođene novonastaloj epidemiološkoj situaciji.

– Ovogodišnja manifestacija održava se od 22. do 31. prosinca i uz nove sadržaje podsjetiti ćemo se i događanja iz prethodnih godina – kazali su organizatori.

‘Božićne čarolije’ su tradicionalna blagdanska manifestacija za djecu i roditelje pokrenuta u organizaciji tvrtke ‘Leon trade’ u vihoru rata 1993.

Kao takve ‘Božićne čarolije’ su najdugovječnija manifestacija takve vrste u Hrvatskoj. U manifestaciji je do sada sudjelovalo desetak tisuća oduševljene djece izvođača dok je programe vidjelo više od 200 000 gledatelja.

U bogatstvu raznolikosti programa obuhvaćeni su gotovo svi segmenti glazbeno-scenskog izričaja od glazbe, plesa, pjesme, kazališnih predstava, pričaonica, Djeda Božićnjaka i pratećih orkestara, koncerata do filmova, kreativnih radionica, izložbi, gurmanskih večeri, predavanja, promocija, humanitarnih programa, nagradnih igara, žive jaslice…

Programi su se do sada održavali na gotovo svim trgovima i ulicama grada od trga ispred Krešimirovog doma, Poljane, parka Roberta Visianija do trga ispred kavane Medulić. Od zatvorenih prostora programi su izvođeni u HNK u Šibeniku, Gradskoj knjižnici, Gradskom muzeju, Hotelu Krka, crkvi sv. Frane, Katedrali, sportskoj dvorani Meterize, gotovo svim osnovnim školama, trgovačkim centrima Dalmare, City Life.

No, ove godine u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom u cijeloj Hrvatskoj su provedene strože mjere što se tiče okupljanja pa će tako i ovogodišnja manifestacija biti malo izmjenjena.

– Među prvima u Hrvatskoj u okviru ‘Božićnih čarolija’ organizirale su se Dječje Nove godine. Održavale su se pred nekoliko tisuća djece i roditelja u velikim šatorima na Poljani i Meduliću, hotelu ‘Krka’ i u Docu. Godinama sa partnerima iz Udruženja obrtnika organizirali su se na trgu Medulić prigodni Božićni sajmovi. Manifestacija je godinama tradicionalno počinjala velikom promenadnom povorkom glavnom prometnicom koju je predvodio Djed Božićnjak i mnoštvo sudionika – navode organizatori.

oSvečano otvaranje manifestacije se uglavnom održavala u dvorani HNK u Šibeniku, a bilo je i otvaranja u sportskoj dvorani OŠ Meterize, trgovačkim centrima. U svečanim otvaranjima sudjeluje oko 300 djece izvođača iz gotovo svih udruga, zborova, plesnih skupina, vrtića, škola i tako dalje.

– Svake godine obilazimo sa prigodnim programom i darovima ustanove Centar Šubićevac i Cvjetni dom. Sa Božićnim koncertom u crkvi sv. Frane sa Gradskim komornim orkestrom tradicionalno svake godine zatvaramo ‘Božićne čarolije’. Organizirano je mnoštvo nagradnih igara i humanitarnih akcija sa Scenskom udrugom Leona, udrugom ‘Kamenčići’, Udruženjem obrtnika grada Šibenika, udruženjem novinara… Posljednjih desetak godina u programu je i atraktivni Božićni bus koji sa Djedom Božićnjakom i glazbenicima obilazi udaljenije gradske četvrti i mjesne odbore grada Šibenika i pojedine općine u županiji Šibensko kninskoj – napominju organizatori i poručuju da detaljan program stiže u ponedjeljak.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.