‘A i vi ste s nama iako vas nima’: U petak koncert u spomen na šibenske tenore Tonija i Joška

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tradicionalni koncert  ‘A i vi ste s nama iako vas nima’ u spomen na prerano ugašene živote Tonija Grguričina iz klape Teuta i Joška Arasa Biće iz klape Fortica održat će se u petak u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

U spomen na prerano preminule šibenske tenore nastupit će kvartet ‘Gimnazijalke’ uz gitarističku pratnju Luke Ćevida, duo Nataša Cvitan Plazibat i Tome Cukrov, klapa ‘Subrenum’ iz Župe dubrovačke, ‘Munita’ iz Zadra, ‘Kampanel’ iz Zagreba i diva hrvatske glazbene scene Meri Cetinić u duetu s kćeri Ivanom Burić.

Ulaznice se mogu nabaviti u caffee baru Žveljarin od 7 do 14 sati.

Podsjetimo, najmlađa i najperspektivnija hrvatska klapa, šibenska Teuta, te je kobne večeri, prije 11 godina, nastupala na Večeri Šibenčana u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na povratku u Split, 23-godišnji Toni Grguričin poginuo je na Borajskoj cesti u prometnoj nesreći. Teuta gubitak Tonija nije mogla preboljeti. Klapa se nedugo nakon njegove smrti ugasila, ali je i sa svojih pet godina rada ostavila dubok trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. Rak pluća ugasio je, sedam mjeseci nakon Tonijeve pogibije, u 29. godini život Joška Arasa Biće. Fortica je nastavila bez Joška, ali u svakoj mogućoj prigodi posvećuje mu pjesme i događaje. Zajedno, bivša Teuta i Fortica svake godine odaju počast pokojnim prijateljima koncertom u šibenskom kazalištu.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: