Ujedinjuju se Šibenčani, Zadrani i Splićani?

ŽNL za sada ostaje ‘samostalna’, ali bi u sezoni 2021./2022. trebalo doći do trostruke ‘fuzije’Foto: Facebook
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još u rujnu prošle godine Šibenski portal donio je vijest kako će u sezoni 2020./2021. doći do spajanja Šibensko – kninske i Zadarske županijske nogometne lige. Međutim, pandemija koronavirusa poremetila je planove tako da od ‘fuzije’, barem u predstojećoj sezoni, neće biti ništa. Predsjednik Nogometnog saveza Šibensko – kninske Joso Bulat, doduše, nije decidirano kazao kako se od te ideje odustalo.

– Zapravo još ne znamo kako će liga izgledati u novoj sezoni. Istina je da je bilo dogovoreno da se igra Međužupanijska liga saZadranimai mi svakako želimo da dođe do spajanja, ali ispriječila se korona, tako da je veliko pitanje bi li naši klubovi mogli financijski ispratiti takvu ligu – kazao nam je Bulat, dodajući kako će se još razgovarati po tom pitanju. Međutim, tema tih razgovora, po svemu sudeći, vodit će se o jednoj drugoj vrsti međužupanijske lige. O čemu se radi otkrio nam je Miroslav Knežević, tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije. On je bio konkretniji kada je o riječ o izgledima da u predstojećoj sezoni zaživi Šibensko-zadarska liga.

– Gotovo je 99 posto sigurno da spajanja neće doći, iako je bilo dogovoreno da se igra i 1. i 2. Međužupanijska liga. Međutim, problem se pojavio kod kolega iz vaše županije – kaže Knežević.

Naime, plan je bio da u 1. Međužupanijskoj ligi igraju kninska Dinara i drniški DOŠK, ali epidemija im je otežala ionako ne baš bajnu financijsku situaciju, tako da će za sada sve ostati u okvirima županija, dakle podijeljenih liga. Međutim, do spajanja bi ipak moglo doći, i to trostrukog.

– Plan je da u sezoni 2021./2022. dođe do spajanja Zadarske, Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske lige tako da bi se razgovori i pregovori u budućnosti  trebali voditi u tom smjeru – otkrio nam je Miroslav Knežević.

U svakom slučaju, spajanje sa susjedima najviše bi odgovalo Šibensko – kninskom savezu, jer naša je liga, sa svega par klubova, malo kome zanimljiva i motivirajuća.


Pratite nas i na društvenim mrežama: