Šibenske vaterpolistice otvaraju protiv Primorja

Viktoria kreće u novo prvenstvo, trener Ćaleta kaže: ‘Mlada smo ekipa, ali i godinu dana iskusnija’Foto: ŽVK Viktoria
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Napokon počinje i domaće žensko vaterpolsko prvenstvo. Start je zakazan za sljedeću subotu, 30. siječnja, a na ‘gridu’ će biti šest seniorskih ekipa; Mladost, Jadran, Primorje, POŠK 1937 (bivša Bura), Mursa i, jasno, šibenska Viktoria. Ekipa trenera Marija Ćalete bit će vrlo mlada, ali i godinu dana iskusnija. Okosnicu će činiti reprezentativke Marić – Goreta – Desnica.

– Tu su i standardne Bumbak, Čoga, Jolić, Jakelić, Martinović, Šupe, Zeljak i Plenča te mlađe cure poput Skorin, Vlahov, Mijat, Lovrić Caparin i Prelević koje jako dobro koriste ukazanu minutažu. Sve ostale ekipe imaju dvije, tri isksunije igračice, voljeli bismo i mi imati koju, ali što je tu je. Oslanjamo se na naš vrlo produktivan omladinski pogon, u kojem jako dobar posao radi trener Josip Petković, važno je da iz njega stalno dolaze nove cure – kaže Ćaleta, u čijem će, dakle, sastavu biti mahom djevojke rođene 2004. godine i mlađe. Jedino novo lice je Lora Aladrović, koja je u Viktoriju prešla iz slavonskobrodske Marsonije. Skupljanje iskustva stoga će biti najvažnija zadaća u ovoj sezoni, ali jasno da se neće zanemariti ni rezultatski aspekt. Šibenčanke prvenstvo otvaraju domaćim dvobojem s Primorjem, pa u Crnicu stiže POŠK, slijedi gostovanje kod Mladosti, pa opet domaći ogled s Mursom.

– Mladost i Jadran odskaču kvalitetom, a ostale ekipe su tu negdje. Bili bismo vrlo zadovoljni kada bismo u prva četiri kola dobili Mursu, te iznenadili Primorje ili POŠK, ali idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu – poručuje trener Viktorije.

Kad smo kod ženskog vaterpola, podsjetimo kako će Šibenik ove godine biti domaćin U17 Europskog prvenstva, a što će doprinijeti daljnjoj popularizaciji tog sporta u našoj zemlji i našem gradu.

– Svi živimo za to prvenstvo, koje će, između ostalog,  sigurno privući nove djevojčice u vaterpolo, a to je ono što želimo, jer se iz kvantitete rađa kvaliteta – zaključio je Marijo Ćaleta.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: