VIDEO Tour of Croatia ove će godine doslovno prohujati Šibenikom, a ovako je to izgledalo lani

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik će i ove godine biti dio velikog sportsko – turističkog spektakla, biciklističke utrke Tour of Croatia. Doduše, ne u tolikom obimu kao na prva dva izdanja. Podsjetimo, pretprošle godine jedna od etapa startala je sa šibenske rive, da ba lani finiš treće etape bio na Poljani. Ovog puta biciklistička karavana doslovno će prohujati kroz Krešimirov grad. Naime, u Šibeniku je jedna od ‘štacija’ na kojima će se dodijeljivati bodovi za poredak u sprintu.

Sama utrka starta 18. travnja u Osijeku, a cilj te 227 kilometara duge prve etape je u Koprivnici. Tour se nakon toga seli u Trogir, gdje je start etape duge 123 kilometara, s ciljem na Svetom Juri, na Biokovu. Treća etapa je ona ‘naša’, koja 20. travnja starta u Imotskom, a nakon 237 kilometara završava u Zadru. Slijedi još jedna ‘morska’ dionica, od Crikvenice do Umaga (171 km), pa ona od Poreča do Učke (141 km), da bi sve završilo 23. travnja, etapom sa startom u Samoboru i tradicionalnim ciljem u Zagrebu, na Trgu sv. Marka. Dakle, biciklisti iz 20 klubova ukupno će u šest etapa proći više od 1.000 kilometara po cijeloj Hrvatskoj.

tour of croatia3

Bit će to ujedno još jedna sjajna promocija naše zemlje. Izravno će je prenositi HRT, Eurosport, te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke svake etape. Osim toga, televizijski signal emitirat će brojne postaje iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, pa će sliku iz Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta.


Pratite nas i na društvenim mrežama: