Veliki dan hrvatskog sporta: Ivica Tucak upravo je proglašen najboljim hrvatskim trenerom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nagrada Grada Šibenika, nagrada za najboljeg vaterpolskog trenera na svijetu, najviša državna nagrada za sport ‘Franjo Bučar’,  te odlikovanje predsjednice Republike Hrvatske za izniman sportski doprinos. To su samo neka, ona najvažnija priznanja koje je ove godine dobio Šibenčanin Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, koju je u srpnju odveo na krov svijeta. Taj fascinantan popis od srijede navečer bogatiji je za još jednu značajnu nagradu. Naime, na Velikom danu hrvatskog sporta, tradicionalnoj svečanosti Hrvatskog olimpijskog odbora koja je održana u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, Ivica Tucak proglašen je najboljim hrvatskim trenerom u 2017. godini. Tu je nagradu dobilo još dvoje naših stručnjaka, Edis Elkasević, trener zlatne olimpijke Sandre Perković, te Lucijan Krce, trener našeg zlatnog gimnastičara Tina Srbića.

Na istoj svečanosti za promociju hrvatskog sporta u svijetu, zajedno s još šest naših uspješnih sportaša koji su sudjelovali u snimanju novog promotivnog spota Hrvatske turističke zajednice, nagrađen je i Dario Šarić.

dario

Valja kazati i kako je u konkurenciji najboljih hrvatskih sportskih parova, sa svojim kolegom Nikolom Mektićem, bio nominiran šibenski tenisač Franko Škugor.

franko i nikola

Njih su se dvojica, podsjetimo, plasirali u polufinale ovogodišnjeg Wimbledona. Inače, ta je nagrada otišla u ruke fantastičnoj braći Sinković, Valentu i Martinu, našim veslačkim genijalcima. A Tucak je bio, zapravo, dvostruki dobitnik na svečanosti HOO-a. Naime, u konkurenciji najboljih muških ekipa nagradu su dobili naši vaterpolisti. Najboljom ženskom ekipom proglašena je, pak, streljačka reprezentacija u disciplini zračna puška. Mladi gimnastičar Tin Srbić očekivano je slavio u konkurenciji najboljih sportaša, dok je najboljom hrvatskom sportašicom u 2017. godini proglašena atletičarka Sandra Perković.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.