Prijavljeno 12 posada

U šibenskim vodama jedri se ORC Prvenstvo HrvatskeFoto: www.regate.com.hr/D-Marin Mandalina

Šibenski akvatorij ovog će vikenda biti poprište prave jedrličarske poslastice. U organizaciji Jedriličarskog kluba Val, te uz sponzorstvo D-Marin Mandaline, koja je ujedno i baza događanja, od petka do nedjelje u našim će se vodama jedriti ORC Prvenstvo Hrvatske. Jedra će ukrstiti 12 posada, a nakon tri dana natjecanja u nedjelju ćemo doznati pobjednike.

Podsjetimo, ORC International je sustav premjeravanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva, a u Hrvatskoj se primjenjuje više od dvadeset godina. Osnovna ideja svakog sustava premjeravanja je izjednačiti različite jedrilice i time omogućiti posadama izjednačeno natjecanje, bez obzira na veličinu i karakteristike jedrilica. Inače, osim ove regate, pod sponzorstvom D-Marina u šibenskom se i susjednom zadarskom akvatoriju trebalo održati još nekoliko atraktivnih regata, ali su zbog pandemije otkazana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.