U prvom dijelu ‘vatromet’, u drugom ‘kamilica’: Šibeniku bod s gostovanja kod ‘fenjeraša’ Međimurja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sudar lidera i ‘fenjeraša 2.HNL završio je bez pobjednika. Prvoplasirani Šibenik u Čakovec je, na noge posljednjeplasiranom Međimurju, stigao s dvostruko više bodova (30-15), ali se na koncu morao zadovoljiti bodom, nakon što je susret završio bez golova. Remi je u svakom slučaju i najpošteniji ishod osvog susreta, iako su i jedna i druga ekipa imali svoje šanse, ali ih nisu iskoristile.

Uz već ranije otpisanog Pecolaja (kartoni), trener Šibenika Borimir Perković nenadano je uoči dvoboja u Čakovca ostao bez  jednog od svojih najvećih aduta, Marka Bulata, koji je zbog udarca u list izostao iz sastava narančastih, pa su u vezi zaigrala dva ‘razbijača’, Barišić i Roca.

Vrlo sadržajno i bogato prilikama bilo je prvo poluvrijeme. Upućeno je čak 13 udaraca na gol, od toga sedam u okvir. Šibenik je zaprijetio prvi. Vukorepa je u devetoj minuti s centra poslao sjajnu dubinsku loptu, Prince ju je vrhunski, između dva obrambena igrača domaćina primio na prsa, spustio je i pucao, ali je blokiran u posljednji tren. Iz tog kornera rodila se nova velika prilika, a Čakovčani su se spasili čišćenjem lopte s gol-crte. Dvije minute kasnije prvi su put zaprijetili domaćini, kada je Marić tukao s 18 metara, a Labrović obranio. Baš kao i u prijašnjoj situciji, bilo je opasno i nakon tog kornera, ali su se narančasti obranili. Novu veliku šansu momčad Borimira Perkovića imala je u 15. minuti, kada se u gostujući 16-erac sjurio Kukec, koji je možda mogao i sam završiti, ali je odlučio tražiti Antunovića u sredini. Narančasti napadač umjesto da tuče iz prve išao je primirti loptu, što je bilo dovoljno domaćoj obrani da ga izblokira. U 21. minutu bilježimo još jedan udarac Kukeca, ali je lopta prohujala kraj vratnice. U tim trenucima Kukec je dobio žuti karton, što znači da ga neće biti u dvoboju protiv Hrvatskog dragovoljca, baš kao ni Bulata, koji će biti u mladoj reprezentaciji.

Na terenu su se nastavile nizati prilike. U 27. minuti Munivrana je neloše pucao, a vratar Šibenčana Labrović još bolje obranio. Kako već biva, iz kornera je domaćin složio novu opasnu situaciju, ali spasio je Labrović skinuvši refleksivno loptu s crte, a u nastavku te akcije Munivrana je opet pucao, bez rezultata. Uz sve navedeno u prvih je 45 minuta bilo još nekoliko poluprilika s obje strane, pa je pravo čudo da se mreže nisu tresle.

I koliko je prvo poluvrijeme bilo sadržajno, toliko je drugo bilo suzdržano. Bez pravih prilika igralo se tamo negdje do 80. minute. Tada su se duhovi uzburkali kada je mahano zaleđe Princeu, koji je bio u izglednoj prilici. Šibenska klupa burno je reagirala, čini nam se, s pravom. Nešto kasnije domaćin je složio šansu, ali Labrović je rutinski obranio. Iz te završnice vrijedi zabilježiti ‘šeretski’ potez Princea, koji je petom ubacio u sredinu domaćeg šesnaesterca i malo je nedostajalo da pronađe usamljenog Celića. I bilo je to, manje-više, sve u drugih 45 minuta. Dakle, u konačnici ništa-ništa.

Šibenik: Labrović – Blaić, Vukorepa, Pandža, Musa – Barišić, Roca – Kukec (od 87. Fuštin), Antunović (od 64. Celić), Kendeš (od. 81. Maleš) – Prince

(foto: HNK Šibenik/Milan Balaban)


Pratite nas i na društvenim mrežama: