U noći 14. studenog starta legendarna pučinska regata Jabuka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U noći 14. studenog ispred Vodica starta najizazovnija jadranska regata krstaša Jabuka.Regata Jabuka postala je  legendarna i najmasovnija pučinska regata na Jadranu, poznata po spektakularnom noćnom startu i ruti dugoj 110 milja, a najveći dio jedrenja događa se na otvorenom moru.Organizira se na samom kraju jedriličarske sezone, gotovo u zimskim uvjetima, a karakterizira je jak vjetar te dugo i iscrpljujuće jedrenje, pa se među jedriličarima smatra da je svaki sudionik   pobjednik.

– Regata Jabuka davno je prestala biti samo regata. Ona je više od toga, nije bitno da li si prvi ili zadnji, da li si vrstan jedriličar ili avanturist zaljubljen u more, bitno je druženje, jedrenje i zabava što potvrđuju sami jedriličari kad se svake godine okupe u velikom broju na brodu Ina u vodičkom portu, sa iskrenim osmjehom na licu – ističu iz JK Tijat, koji već 12. put organizira ovaj jedriličarski spektakl.

regata jabuka

Inače, vodički klub osnovan je 1994. godine te već dvadeset godina održava tradiciju jedriličarskog sporta u Vodicama. Preko JK Tijata nekoliko je generacija Vodičana zavoljelo jedrenje, a uspješni su organizatori popriličnog broja regata, od Optimista do odobalnih noćnih navigacija velikih krstaša.

– Cilj regate Jabuka je obogaćivanje turističke ponude grada Vodica, produženje turističke sezone, promocija Hrvatskog turizma, reklamiranje jedriličarskog i sportskog turizma u Vodicama te privlačenje što većeg broja stranih posada, što  smatramo da je i učinjeno jer je na prošlogodišnjoj regati Jabuka zajedrilo 40 stranih posada – poručuju iz JK Tijat, pozivajući sve da dođu u Vodice i budu dio ove jedriličarske priče, uz poruku ‘prihvati izazov – zagrizi Jabuku’.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.