'Uvijek dajem sve od sebe'

U Budimpešti odigran turnir u spomen na Dražena, ‘njegova dica’ osvojila drugo mjesto, Martin Klarin najbolji strijelacFoto: Facebook
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sportska dvorana Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i đačkog doma (HOŠIG) u Budimpešti bila je i ove godine poprište odigravanja košarkaškog turnira ‘Uvijek dajem sve od sebe’ posvećen Draženu Petroviću. Bilo je to njegovo treće izdanje, a održan je pod pokroviteljstvom Državnog tajništva za crkvene i narodnosne odnose pri Uredu Vlade i Hrvatske državne samouprave.

Pobjednički pokal osvojila je ekipa pečuškog Hrvatskog obrazovnog centra Miroslav Krleža, dok je drugo mjesto pripalo Omladinskom košarkaškom klubu Dražen Petrović. U redove šibenskog kluba završio je i pehar za najboljeg strijelca, a zaslužio ga je Martin Klarin. Najboljim igračem proglašen je, pak, Todor Prodanović iz pobjedničke ekipe.

Osim dvije spomenute ekipe na dvodnevnom turniru nastupile su još ekipe budimpeštanskog Srpskog zabavišta, osnovne škole, gimnazije i kolegijuma Nikola Tesla, Graditeljske škole Čakove te Košarkaškog kluba BLF. Podsjetimo, od lipnja 2018. godine sportska dvorana HOŠIG-a nosi ime Dražena Petrovića, a iste je godine postavljena i spomen-ploča u čast najvećeg šibenskog i hrvatskog košarkaša svih vremena.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.