Tuckovih 13 za sraz sa Srbijom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nakon što je u prvom kolu u Šibeniku očekivano svladala Rumunjsku, hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju 12. prosinca čeka puno teži posao u Europa kupu, odnosno Svjetskoj ligi. ‘Barakude’, naime, gostuju u Nišu, kod svojih starih rivala Srba, koji su u prvom susretu također rutinski riješili Rumunje.

Poznata su trinaestorica igrača s kojima će hrvatskih izbornik Ivica Tucak ući u novi vaterpolski ‘el clasico’. Na njegovom popisu našli su se Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost), Luka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (Barceloneta), Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO), Ivan Buljubašić (Mladost), Maro Joković (Jug CO), Xavi Garcia (Jug CO), Loren Fatović (Jug CO), Anđelo Šetka (Jadran Split), Lovre Miloš (Mladost) i Ante Vukičević (Marseille).

Podsjetimo, plasman na završni turnir Europa kupa u Budimpešti, koji će jedno biti i kvalifikacijski turnir za završnicu Svjetske lige, izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine. Dakle, bez obzira na ishod dvoboja na Čairu izvjesno je kako će iz skupine D dalje proći Hrvatska i Srbija.


Pratite nas i na društvenim mrežama: