Na popisu i Andrija Bašić

Tucak okuplja ‘Barakude’, u planu organizacija međunarodnog turnira u HrvatskojFoto: ŠP

Ivica Tucak prvi će put nakon proglašenja epidemije koronavirusa okupiti reprezentativce. ‘Barakude’ će od 10. do 14. lipnja trenirati u Dubrovniku, a za tu je priliku izbornik pozvao 19 igrača. Među njima je i Šibenčanin Andrija Bašić.

– Kada je, recimo, samo 20 dana ili dva, tri mjeseca mjeseca do sljedećeg natjecanja, onda još i imate okvirnu sliku momčadi, igre i svega ostalog. Međutim, u uvjetima kakvi su danas, gdje cijele ove kalendarske godine nećemo imati niti jednu natjecateljsku utakmicu, kada je tek za godinu, pa i više dana Svjetsko prvenstvo, odnosno Olimpijske igre, onda je u tako dugačkom razdoblju nužnost imati što više igrača na raspolaganju. Predugačko je to razdoblje i ne znamo što se sve može dogoditi u godinu dana – kazao je Tucak.

Njegovi izabranici u sklopu priprema trebali bi 13. lipnja na bazenu u Gružu odigrati prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom, a sve ovo je, istaknuo je Tucak, samo početak pripremnih ciklusa nacionalne vrste. Naime, za kolovoz su planirana još dva seta priprema od po deset dana, a razmišlja se da se u tom razdoblju u Hrvatskoj organizira međunarodni turnir.

Tuckov popis:

vratari – Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost) i Toni Popadić (Jug AO)

braniči – Andro Bušlje (bez kluba), Marko Macan (Jug AO), Hrvoje Benić (Jug AO), Rino

Burić (Jadran Split)

centri – Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug AO), Luka Lozina (Jug AO)

vanjska linija – Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug AO), Franko Lazić (Mladost), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Xavi Garcia (Jug AO), Maro Joković (Olympiacos), Lovre Miloš (Mladost), Ante Vukičević (Marseille), Ivan Buljubašić (bez kluba)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.