Dabogda im se ostvarile

Tri prvoligaška kapetana i jedan koji će, nadamo se, to postati otkrili su nam svoje sportske želje u 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Brojimo prve dane 2020. godine, koja će, nadamo se, biti jednako uspješna kao ona koju smo nedavno ispratili. Kada je riječ o ekipnom sportu, koji u pravili izaziva najviše zanimanja, tu su stvari vrlo obećavajuće. Nogometaši Šibenika jure prema povratku u prvu ligu, vaterpolisti Solarisa na dobrom su putu da se ove godine priključe elitnom regionalnom društvu, malonogometaši Crnice pri vrhu su prvoligaška ljestvice, dok su košarkaši Šibenke u finišu 2019. vezali dvije pobjede i vjerujemo vratili vjeru u dobru sezonu.

Kako u tim šibenski sportskim ekipnim perjanicama gledaju na prošlu, te koje su im sportske želje u novoj godini, provjerili smo kod njihovih kapetana.

Andrija Vlahović, kapetan Solarisa, izdvojio je tri stvari koje ‘strše’.

– Utakmica protiv Partizana u razigravanju za A1 ligu, koja je odigrana pred punim bazenom, u predivnoj atmosferi, svakako je nešto što će se pamtiti. Izdvojio bih i plasman u Europu nakon deset godina, kao i plasman na Final Four Kupa Hrvatske, također nakon jednog desetljeća – kaže Vlahović. Kada je riječ o željama za 2020., odgovor je bio očekivan.

– Plasman u A1 Regionalnu ligu zapravo je najveća želja. Lani nisu uspjeli, što je bilo razočaravajuće, ali predaje nema, na dobrom smo putu da se u 2020. vratimo u elitno regionalno društvo – poručio je kapetan Solarisa.

Na Šubićevcu sanjaju iste snove. Nogometaši u narančastom čvrsto drže prvo mjesto u 2.HNL nakon jesenskog dijela prvenstva i njihov kapetan Martin Vukorepa nije puno dvojio oko odgovora.

– Dobre igre u prvom dijelu sezone koje su nam donijele naslov jesenskog prvaka i ulazak u četvrtfinale Kupa Hrvatske po meni su obilježile 2019. godinu – bio je kratak i jasan Martin. Jasno, ni on nas nije iznenadio odgovorom o najvećoj želji u 2020. godini.

 –

– Naravno, kao i proteklih godina, ono što svi priželjkujemo jest povratak u prvu ligu. Nadam se da je ovo ta godina – kazao je kapetan nogometaša Šibenika.

Domagoj Bašić, kapetan košarkaškog kluba s Baldekina, ima svoje ‘favorite’ u 2019.

– Prošlu godinu prije svega ću pamtiti po povratku imena Šibenka, koje puno znači zaljubljenicima u košarka, kao i općenito svim ljudima u gradu. Pamtit ću je i po velikoj ljubavi svih koji su pomogli u strukturnim promjenama koje su se prošlog ljeta dogodile u klubu kako bi nastavio raditi na jednom visokom nivou. Što se tiče 2020. želja je da pokušamo ostvariti bolji rezultat nego prošle godine i tako zaslužiti daljnju podršku naših navijača, jer to je nešto što svaki sportaš želi imati.

Na Baldekinu se u godini za nama igrao odličan futsal, o čemu svjedoči visok plasman Crnice na prvoligaškoj ljestvici.

– Dobri rezultati i igre u prvom dijelu sezone ono je po čemu ću ja, a vjerujem i svi ostali u klubu, pamtiti godinu za nama. Cilj je nastaviti tako i u 2020. pa je tako i najveća želja biti prvak. Međutim, valja biti realan, pa bih bio prezadovoljan kada bismo što duže ostali u borbi za titulu – kazao je kapetan Crnice Dragan Vuković.

Njemu i ostalim šibenskim kapetanima želimo da im se sve želje u konačnici i ispune.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.