Sjajan nastup članova PK Šibenik

Toni Slavica srušio tri državna rekorda na natjecanju ‘plivačke elite’, iskazali se i Kardum i Vukičević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Članovi Plivačkog kluba Šibenik ostvarili su odlične rezultate na susretu vrhunskih plivača i plivačica I., II. i III. kategorije, zamjenskog natjecanja za Prvenstvo Hrvatske koje je otkazano iz epidemioloških razloga. Na natecanju koje je u Zagrebu organizirao PK Dubrava pravo nastupa imali su svi plivači i plivačice kategorizirani u prve tri kategorije od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, njih ukupno 40. Boje kluba iz Crnice branili su Marija Kardum, Robert Vukičević i Toni Slavica.

Najzapaženije rezultate ostvario je Toni Slavica koji je otplivao tri nova hrvatska rekorda u mlađe juniorskoj kategoriji. Kao i u kadetskoj kategoriji Toni je rekorde plivao u mješovitim disciplinama, 100, 200 i 400 metara. Prvi rekord Toni je otplivao drugog dana natjecanja u disciplini 200 mješovito gdje je svoj osobni rekord isplivan u studenom na mitingu Mladost popravio za 36 stotinki što je bilo dovoljno za novi hrvatski rekord.  U istom stilu Toni je nastavio i trećeg dana, isplivavši preostala dva rekorda. U izlučnoj utrci u disciplini 400 mješovito popravio je svoj rezultat s prvog dana natjecanja za više od sekunde, što je bilo brže od starog rekorda koji držao Filip Mujan iz splitskog Mornara. Novi rekord sad iznosi 4:22.57. Kako je počeo, Toni je tako i okončao natjecanje; u posljednjoj utrci popravio je svoj osobni rekord i s rezultatom 56,40 na 100 mješovito surušio sedam godina godina star rekord Ante Lučeva.
Marija Kardum plivala je na 200 leđno, 100, 200, 400 mješovito te na 100 leptir. Najbolji plasman ostvarila je na 200 leđno osvojivši prvo mjesto, dok je u disciplinama 200 i 400 mješovito bila druga.  Robert Vukičević nastupio je na 100 i 200 slobodno te na 50 leptir, a najbolji plasman ostvario je na stotki, zauzevši prvo mjesto u ukupnoj konkurenciji.
 – Bio je ovo posljednji nastup naših plivača u ovoj godini. Godinu obilježenu epidemijom koja je gotovo zaustavila cjelokupan sport u svijetu, naši plivači su uspjeli uspješno završiti. Na Prvenstvu Hrvatske osvajači medalja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji postali su Robert Vukičević, Marija Kardum, Toni Slavica i u kadetskoj kategoriji Luka Popović i štafeta 4×100 mješovito u sastavu Josip Bepo Srzić, Mauro Galić, Šimun Srzić i Luka Popović. Pred našim plivačima preostaje priprema na domaćem bazenu za predstojeća natjecanja u velikim bazenima gdje bi se trebale plivati norme za Europsko juniorsko prvenstvo i Prvenstvo Hrvatske koje je su na rasporedu u srpnju. Prvo natjecanje na kojem će naši plivači imati priliku pokazati formu bit će miting Viktorija u Rijeci krajem veljače i susret reprezentacija koje nas očekuje u ožujku – izvijesti nas je trener u PK Šibenik Dino Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: