Tereza Berač i Sara Rak zlatne na turniru u Imotskom, Lucija Desanić srebrna, Ira Lambaša brončana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Mladi članovi Taekwondo kluba Juraj Dalmatinac nastavili su izvanredan niz uspješnih rezultata i skupljanja medalja. I onako bogatu kolekciju obogatili su s četiri nova odličja osvojena na 9. Međunarodnom turniru Josip Jović koji je u subotu održan u Imotskom i na kojem je nastupilo čak 524 natjecatelja iz 27 klubova iz tri države.

Na najviše postolje popela se Tereza Berač u kategoriji mlađih kadetkinja do 43 kilograma, a do zlata je došla trima uvjerljivim pobjedama. Zlatnom medaljom okitila se i Sara Rak u konkurenciji kadetkinja do 59 kilograma. Ona je upisala dvije pobjede, do prve je došla atraktivnim nokautom nogom iz okreta (drugo natjecanje zaredom da pobjeđuje na taj način), a u drugoj je slavila prekidom zbog velike bodovne razlike.

Blizu zlata bila je i Lucija Desanić u kategoriji mlađih  kadetkinja do 39 kilograma. Ona je s dvije pobjede ušla u finale, da bi tamo bila poražena zahvaljujući čudnoj sudačkoj odluci o negativnom bodu, pa je na koncu uzela srebrno odličje.

Kolekciju medalja za TKD klub Juraj Dalmatinac kompletirala je Ira Lambaša osvojivši broncu u konkurenciji mlađih kadetkinja do 43 kilograma. I ona je upisala dvije pobjede, da bi u polufinalu tijesno izgubila.

Boje šibenskog kluba u Imotskom još su branili Lana Lokas, Nora Lokas, Marko Lokas i Xingyu Chen, ali su ovog puta ostali bez medalja, a uz sve njih na turniru je bila trenerica najmlađih skupina u klubu Ivana Lambaša.

– Trener Zoran Huljev pokazuje izvanredan rad forsirajući borbeni, progresivni i napadački način rada u taekwondou, a rezultati ne izostaju – kazala je predsjednica kluba Nives Radić, koja je posebnu zahvalu za svesrdnu pomoć u ime kluba uputila  djelatnicima Gradskog parkinga d.o.o. i njihovom direktoru Goranu Bulatu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: