Taekwondo klub DIV Knin ima juniorsku državnu prvakinju i kadetskog državnog prvaka

Ana Džanan iz Taekwondo kluba DIV Knin osvojila je naslov juniorske državne prvakinje, a njen klupski kolega Josip Teskera naslov kadetskog državnog prvaka na Državnom prvenstvu za juniore i kadete održanom u Splitu.

Ana Džanan osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 49 kg. U prvom kolu je kao favorit bila slobodna, u drugom kolu pobijedila je 16:0 (prekidom), u trećem kolu 17:5 (također prekidom), a u finalu je pobijedila bodovnim skorom 6:5.

Ovim rezultatom Ana Džanan potvrdila je normu za ulazak u juniorsku reprezentaciju jer je u tri natjecanja od mogućih 24 boda osvojila 20 bodova.

Josip Teskera osvojio je zlatnu medalju u kategoriji kadeta do 33 kg. U prvom kolu je kao favorit bio slobodan, u drugom kolu pobijedio je 16:0 (prekidom), u trećem kolu 12:1 (također prekidom), a u finalu 11:7.

Teskera je ovim rezultatom potvrdio normu za ulazak u kadetsku reprezentaciju.

Njegov klupski kolega Mateo Pratljačić je u istoj kategoriji osvojio brončanu medalju. U prvom kolu je kao favorit bio slobodan, a u drugom i trećem kolu je pobijedio zlatnim bodom pri rezultatu 6:6.

klub div knin

Još jedna Kninjanka, Stella Pinjuh izgubila je borbi za medalju tijesnim rezultatom 0:1.

Prvenstvo na kojem je nastupilo 225 juniora i 300 kadeta organizirao je Hrvatski taekwondo savez, a domaćini natjecanja bili su Taekwondo klub Marjan iz Splita i Grad Split.

Na prvenstvu je kao sudac I. klase sudila Glorija Pinjuh iz Knina.

Ovo natjecanje bilo je istovremeno i jedno od tri kriterijska natjecanja za nacionalnu vrstu u obje dobne skupine za 2015. godinu.

Na dva ovogodišnja državna prvenstva, natjecatelji Taekwondo Kluba DIV Knin ostvarili su izvanredne rezultate od kojih valja izdvojiti kontinuitet zlatnih medalja Josipa Teskere i Ane Džanan.

Čestitamo natjecateljima i trenerima Taekwondo kluba DIV Knin.

IZVOR: Huknet.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.