Solaris se okreće domaćem prvenstvu, doznao i suparnike na drugom regionalnom turniru

Sunčane čeka novi okršaj s Mornarom: ‘I ovaj će put odlučivati nijanse, kao i u Premier ligi’Foto: ŠP
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vaterpolisti Solarisa vratili su se s tri boda iz Splita, s prvog turnira Premier regionalne lige. Osvojili su ih pobjedom nad Mornarom, dok su protiv Crvene zvezde, Jadrana, Primorca i Radničkog upisali poraze. Vremena za odmor nema, Sunčane već u subotu na Poljudu čekaju nove obveze, ovaj put u domaćem prvenstvu. S druge strane bit će Mornar, kojeg je momčad trenera Jure Marelje u regionalnom okršaju svladala s tijesnih 12:11.

 – Dvije podjednake momčadi, po mnogočemu. Po igračima, iskustvu, godinama igranja. Samo nas sitnice razdvajaju, ali svaka naša utakmica će biti takva. Nedavno smo igrali na turniru Premier lige, te sam nakon nekoliko gledanja snimke i dalje u čudu kako smo uspjeli pobijediti tu utakmicu, zato jer je Mornar stvarno igrao dobar vaterpolo, organiziran i kolektivan. Mi smo imali određenih problema i sad ćemo ih probati otkloniti te krenuti po pobjedu. Makar, teško mi je to prognozirati. Rekao bih da su šanse podjednake. Možda mala prednost Mornaru zbog domaćeg bazena, ali se nikako ni ja neću odmaknuti od toga da Solaris ide pobijediti – ističe Marelja, te dodaje:
 – Tijekom cijele sezone očekujemo ovakve dvoboje, neizvjesne do samog kraja. Očito je u tome i čar ovogodišnje lige u kojoj u svaku utakmicu, ako želiš pobijediti, moraš ući maksimalno spreman. Mi smo u završnici u Splitu bili spretnija i sretnija momčad. Mišljenja sam da će i ovoga puta odlučivati nijanse. U Split idemo maksimalno motivirani, ali i vrlo oprezni. –
Da će dvoboj biti neizvjestan sugerira i trenutni poredak, na kojem su Šibenčani i Splićani susjedi, s 12 odnosno devet osvojenih bodova u šest kola.
Dodajmo kako će se drugi turniri Premier lige održati od 21. do 23. siječnja, u Beogradu i Budvi. Šibenčani će igrati u Crnoj Gori, a suparnici će im biti Budva, Jadran (HN), Mladost, Novi Beograd, Primorac i Radnički.

Pratite nas i na društvenim mrežama: