Srpski vaterpolski klubovi ne žele više igrati u Dalmaciji. Raspitali smo se što je s crnogorskom Budvom, dolazi li u subotu u Šibenik

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Izbori li Vaterpolski klub Solaris igranje u elitnom rangu Regionalne vaterpolske lige sljedeće sezone, čemu je vrlo blizu, pitanje je hoće li u njemu uistinu i zaigrati. Upitno je, naime, hoće li lige uopće biti. Takvo se pitanje nameće nakon današnje odluke Vaterpolo saveza Srbije, a koju su podržali svi tamošnji sudionici RVL-a, da zbog napada huligana na igrače Crvene zvezde na splitskoj rivi, klubovi iz Srbije do kraja sezone ne igraju utakmice u Splitu, kao i u bazenima na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od grada pod Marjanom. Dakle, i u Šibeniku, odnosno u cijeloj Dalmaciji. Nije dugo trebalo čekati na reakciju Hrvatskog vaterpolskog saveza, odnosno njegovog izvršnog direktora Perice Bukića. Za njega takva odluka kolega iz Srbije zapravo znači kraj RVL-a.

– Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donesenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda. Donesen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje – stoji u Bukićevom priopćenju.

– Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak sedam klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima. Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. Kada bih karikirao, a vezano na zahtjev VS Srbije, rekao bih da ligu možemo nastaviti kad sagradimo olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Na žalost, odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može se iščitati jedino kao njihovo odustajanje od RVL. Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim. Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. Ukoliko međutim Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti. Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati njihovo službeno očitovanje – zaključio je Perica Bukić u svom priopćenju.

A dok čekamo rasplet ove nimalo obećavajuće situacije, raspitali smo se je li u pitanje dovedeno odigravanje subotnje utakmice A2 Regionalne lige između Solarisa i Budve?

– Kako sada stvari stoje, utakmica u Crnici trebala bi se odigrati po planu. Iz crnogorskog saveza nije bilo nikakvih odluka po tom pitanju i mi se najnormalnije spremamo za utakmicu s Budvom. Nadam se da će se pronaći rješenje, da će se situacija smiriti, dakle očekujem da će se čelništvo RVL-a sastati i pronaći izlaz iz ove situacije – kazao nam je dopredsjednik VK-a Solaris Tomislav Jukić.

Inače, do kraja Lige 6, u kojoj drži prvo mjesto, Solaris po rasporedu više neće ugostiti niti jedan klub iz Srbije. Budva je, zapravo, njegova posljednja domaća utakmica, a nakon toga ga čekaju gostovanja kod Nais iz Niša, Radničkog iz Kragujevca i riječkog Primorja.

(foto: VK Solaris/Milan Balaban)


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.