‘Šibenskih deset’ i ‘Draženova četvorka’ na rođendan košarkaškog Mozarta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Šibeniku će se 22. listopada, na rođendan Dražena Petrovića i povodom proslave 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika, održati jedna zanimljiva i drugačija utrka.

Riječ je zapravo o dvije atletske utrke, ‘Šibenskih deset’ i ‘Draženova četvorka’, koje bi iz godine u godinu trebale privlačiti sve veći broj trkača, kako onih profesionalnih, tako i onih rekreativnih.

‘Desetka’, kako joj i samo ime govori, trčat će se na deset kilometara, stazom koja će prolaziti kroz centar grada, između ostalog i kraj Draženovog spomenika na Baldekinu, sa startom i ciljem na rivi, ispod Katedrale sv. Jakova.

‘Četvorka’ će se, pak, trčati, na četiri kilometra, u čast Dražena koji je na dresu nosi broj četiri. Utrci će se moći svi priključiti, mladi, stari, rekreativci, sportaši iz ostalih sportova. Trčat će se jedan krug, također sa startom i ciljem na rivi, s dionicom koja će prolaziti kraj Draženovih ‘toponima’.

– Dražen nije bio uzor samo košarkašima nego i svim ostalim sportašima i ovo je jedan prekrasan način da svake godine otrčimo Draženovu četvorku u Draženovom gradu. I na ovoj utrci nagrađeni će biti oni najbrži, posebnim i adekvatnim nagradama jer se i sam Dražen uvijek natjecao i želio biti bolji od ostalih – istaknuli su organizatori.


Pratite nas i na društvenim mrežama: