Šibenski vaterpolisti u subotu igraju jednu od najvažnijih utakmica u sezoni: ‘U Crnici nikome ne priznajemo da je bolji’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Kako se bližimo kraju sezone, barem njezinog prvog, regionalnog dijela, to su vaterpolisti Solarisa sve bolji. U prilog tome govore i dvije zadnje utakmice, u kojima su upisane pobjede protiv Valjeva (kući) i Cattara (u gostima), a zbog kojih su svi u Crnici nasmiješeni. Ali, opuštanja nema. Dapače, Šibenčani u subotu igraju jednu od najvažnijih utakmica u kojoj će ganjati pobjedu, i to ne bilo kakvu. Naime, u goste im dolazi Medveščak, koji ih je u Zagrebu svladao 9:6, pa bi ‘Sunčanima’ dobro došla pobjeda od četiri gola razlike, a s kojom bi u slučaju istog broja bodova na kraju A2 Regionalne lige bili ispred ‘Medvjeda’. To je važno zbog pozicija u hrvatskom prvenstvu, odnosno izbjegavanja Juga u četvrt finalu. Pa iako im Zagrepčani trenutno bježe šest bodova, odnosno devet s obzirom da će utakmica protiv Vojvodine gotovo sigurno biti registrirana pobjedom Medveščaka, u Crnici vjeruju kako ih mogu preskočiti.

– Oni imaju teži raspored od nas do kraja lige, tako da prema nekoj mojoj računici mislim da ćemo na kraju imati isti broj bodova. Jasno, preduvjet je da ih u subotu pobijedimo, po mogućnosti s četiri gola razlike. Glupo je sada govoriti da idemo ganjati tu razliku, idemo gol po gol i nadamo se da će nas to na kraju dovesti do željenog cilja – kaže trener Solarisa Renato Vrbičić.

vk solaris

Dodaje kako su rezultati rada na treninzima vidljivi.

– Iz utakmice u utakmicu smo bolji, a želimo li i dalje napredovati moramo otkloniti pogreške iz prethodnih utakmica. Uspijemo li u tome lakše ćemo do željenog rezultata – istaknuo je Vrbičić.

Iako su u posljednjem kolu relativno lako svladali Cattaro u gostima, Andrija Vlahović bio je dosta kritičan.

vk solaris vlahovic

– Super smo počeli, poveli pet razlike i umjesto da odemo na deset, mi smo počeli raditi greške. Pobijedili jesmo, ali smo loše igrali. Ozbiljnija, jača momčad od Cattara kaznila bi nas zbog toga, i zato moramo bolje – kaže Vlahović.

Njegov kolega iz bazena Domagoj Bulat smatra kako ih u subotu čeka puno teži posao nego u Budvi.

vk solaris bulat

– Medveščak je bolji od Valjeva i Cattara, ali i jačim momčadima od zagrebačke ne priznajemo da su bolje od nas u Crnici. Dakle, moramo dati sve od sebe, odigrati na najvišem nivou i pokušati što dulje držati pobjednički niz – kaže Bulat.

Subotnja utakmica u Crnici počinje u 19 sati, a šibenskim vaterpolistima dobro bi došla podrška s tribina.

– Bilo bi lijepo da bude jedna prava domaćinska atmosfera, da sve bude u narančastom. Uz navijačku podršku lakše ćemo do pobjede – zaključio je pomoćni trener Solarisa Perica Šišak.

(foto: Milan Balaban/ŠP) 


Pratite nas i na društvenim mrežama: