Šibenska četvorka s kolegama iz juniorske reprezentacije najavila velike stvari na EP-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Hrvatska juniorska vaterpolo reprezentacija osvojila je jak međunarodni turnir u Parizu. Mladići izbornika Vjekoslava Kobeščaka iza sebe su ostavili vršnjake iz Srbije, Francuske i Australije. Ono što je za ove naše lokalne okvire bitno istaknuti jest da za juniorsku nacionalnu vrstu igraju dva aktualna člana VK Šibenik, Karlo Erak i Marin Jukić, zatim Andrija Bašić koji će od nove sezone braniti boje Mladosti, te Antun Goreta koji je prije nekoliko godina Crnicu zamijenio Gružem, a trenutno je član mađarskog Vasasa.

Svi oni nastupit će na Europskom prvenstvu u Gruziji, a pobjeda na pariškom turniru, kao i drugo mjesto na nedavnom turniru u Stuttgartu, daju za pravo nadati se dobrom rezultatu u Tbilisiju.

– Očekuje se da će od šesnaest reprezentacija barem njih deset konkurirati za medalju – izjavio je Vjekoslav Kobešćak i dodao:

– Odradili smo vrlo kvalitetne pripreme, a ovdje je već puno igrača sa seniorskim iskustvom, nekoliko njih je već bilo i s A reprezentacijom. Osim dobrog rezultata naš cilj je da neki od ovih igrača budu konkurentni i zaigraju u A reprezentaciji –

Naši juniori posljednje pripreme uoči EP-a u Gruziji odradit će u Varaždinu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: