Na Baldekin stiže Pajo

Šibenka u petak može jednom nogom zakoračiti u doigravanje: ‘Ništa nam nije poklonjeno ove sezone, sve smo morali zaslužiti’Foto: Milan Balaban/Šibenka
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenku u petak čeka važan susret u Premijer ligi. Na Baldekin stiže Osijek, jedan od izravnih konkurenata u borbi za play off. Narančasti, koji trenutno imaju dvije pobjede više, trijumfom bi praktčki ‘rezervirali’ mjesto među osam najboljih. Za to imaju lijepe izglede, Slavoncima, naime, u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže, tako da su vrlo blizu samom začelju ljestvice.

– Trenutno stanje na ljestvici možda ne pokazuje, ali riječ je o jako dobroj momčadi koja nas je dobila u prvoj utakmici i sigurno ćemo imati dodatni motiv. Nas su ove sezone dosta poremetile ozljede, satrale su nas, nikako nismo uspjeli uhvatiti ritam, ali nakon što smo se ekipirali i počeli više trenirati zajedno,  vidljivo je da se dižemo, nadam se da će tako biti i dalje – kaže Henrik Širko, trenutni MVP lige.

U odnosu na njihov prvi međusobni ogled, koji su dobili tijesno (93:91), Osječani su dosta promijenili momčad. Otišli su Fray i Jordano, a došli su Čelebić, Clarens i Lisica. Novi je i trener, Domagoja Kujundžića na klupi je naslijedio Stipe Šarlija.

– Praktički su u svakoj od zadnjih četiri, pet puta utakmica bili blizu pobjede, ali mislim da su ih baš sve te promjene poremetile, jer treba vremena da sve to sjedne, da se poslože. Jest da smo favoriti na svom terenu, ali sigurno se nećemo upustiti protiv njih. Nama nitko ništa ove sezone nije poklonio, sve smo morali zaslužiti. Niti to tražimo, svoje ćemo zavrijediti – poručio je Širko.

Šibenka je dosadašnje izravne konkurente, izuzev Furnira, uspješno rješavala na svom terenu.

– Nadam se da će tako biti i u petak. Nezgodna su ekipa, možda im fali pravi šuter, ali imaju dobru unutarnju liniju s Kujundžićem i našim Pajićem, ali, uz dužno poštovanje Osijeku, dosta toga ovisit će o nama i ako budemo pravi, kao što manje-više jesmo u zadnje vrijeme, možemo očekivati pobjedu – kazao je trener Šibenke Dženan Rahimić. On bi na raspolaganju trebao imati sve igrače, izuzev Gulina, ali i on se polako vraća u ‘normalu’, pa bi tako početkom ožujka trebao početi s igrom pet na pet. Podsjećamo, dvoboje Šibenke i Osijeka na Baldekinu igra se u petak, s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: