Narančasti se napokon vraćaju utakmicama

Šibenka se ekipirala nakon iscrpljujućih izolacija, ali se ozlijedio važan igrač: ‘Protiv Zadra bez straha i respekta’Foto: ŠP (Milan Balaban)
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ne bude li nepredviđenih okolnosti, što u današnje pandemijsko vrijeme nije isključeno, košarkaši Šibenke u nedjelju bi se napokon trebali vratiti utakmicama, a suparnik je Zadar na Višnjiku. Posljednji dvoboj narančasti su odigrali gotovo prije mjesec dana, u Kupu protiv Gorice, a onda su zaredale odgode; Cedevita Junior, Furnir, Pardubice… Jasno, razlog su bili pozitivni testovi.

– Pola momčadi bilo je izolaciji, a dodatna otežavajuća okolnost jest što je većina momaka imala jake simptome, visoku temperaturu po šest, sedam dana, što ih je dodatno iscrpilo, tako da smo se tek u ponedjeljak kompletirali na treningu – izvijestio nas je Damir Milačić.

U sklopu priprema za Zadar ekipa Šibenke odigrala je trening utakmicu protiv Omiša.

– Cilj je bio vidjeti kako reagiramo kao momčad nakon spomenutih izolacija. Sada smo uglavnom svi zdravi, ali na utakmici s Omišem ozlijedio se Kujundžić. ‘Zaplesalo’ mu je koljeno tako da je trenutno u fazi dijagnostike. Protiv Zadra ga sigurno neće biti, mislim i protiv Osijeka, a za dalje ćemo vidjeti. Šteta, on nam je važan igrač, onaj ‘shadow man’ koji iz sjene zabija 15-ak poena – ističe trener Šibenke.

Što se tiče dvoboja sa Zadrom, Milačić je svjestan kako je domaćin veliki favorit, ali na Višnjik se ne ide s bijelom zastavom.

– Unatoč razlici u kvaliteti ovaj susret uvijek će biti dalmatinski derbi. Ono čemu se nadam, što očekujem, jest bespoštedna borba mojih momaka, da u utakmicu uđu s maksimalnim samopouzdanjem, bez straha i respekta, da pokušaju na utakmicu primijeniti ono što smo radili na treninzima, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti – zaključio je Damir Milačić.

Podsjećamo, Zadar je trenutno vodeća momčad Premijer lige s omjerom 13-2, dok je Šibenka deveta s omjerom 5-10. Nedjeljni okršaj na Višnjiku počinje u 19 sati.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: