Treći prvenstveni trijumf Milačićeve momčadi

Šibenka izvojevala pobjedu na ‘istočnom frontu’, predvodio veteran BašićFoto: ŠP (Milan Balaban)
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenka je upisala treću prvenstvenu pobjedu, vrlo bitnu. Na gostovanju u Osijeku, u zaostaloj utakmici Premijer lige, svladala je domaći sastav sa 78:73 i tako se bodovno izjednačila s njim (3-8). Nakon svega pala je i pobjednička pjesma šibenskih igrača na parketu.

Milačićeva momčad dobro je otvorila utakmicu, tečno, s par lakih koševa, tranzicija je dobro funkcionirala, tako da su u toj prvoj četvrtini u par navrata vodili sa šest, sedam razlike. Domaćin je tada zaigrao zonsku obranu i otupio napade gostiju. Vanjski šut nije išao Šibenčane, Osječani su ih i nadskakali, a najveći problem predstavljao im je Topolović i semafor je dvije i pol minute prije kraja prvog poluvremena pokazivao dvoznamenkastu prednost za Osijek (30:20). U nastavku su ‘Brokeri’ u par navrata otišli na najvećih +11, ali narančasti, odnosno večeras crni, su se vratili (između ostalog također zonskom obranom) i u posljednju četvrtinu ušli sa samo tri poena minusa (58:55). Nakon par minuta igre u četvrtoj dionici Šibenka se primakla na samo ‘pola’ koša, da bi četiri minute prije kraja semafor pokazivao 65:65. A onda je manje od dvije minute prije kraja Bašić stavio jednu od svojih trica za vodstvo Šibenke (69:70), da bi Solomun zahvaljujući skoku u napadu prvo povisio na +3, a onda na +5 (69:74) 50 sekundi prije kraja. Bili su to, pokazalo se, ključni trenuci, i pobjeda je na kraju s istoka otišla na jug Hrvatske.

Veteran i kapetan Domagoj Bašić predvodio je šibenske strijelce sa 16 postignutih koševa, Jamborvić je zabio 13, Arslanagić 12, a Kujundžić deset koševa. Kod Osječana Topolović je susret završio sa 26 poena, a Kuany sa 16.


Pratite nas i na društvenim mrežama: