Sjajan uspjeh Divovke

Sedam dana nakon što je izašla iz izolacije Kristina Jakovljević postala europska juniorska klupska viceprvakinja

Nakon osam mjeseci pauze uzrokovane koronavirusom, ekipa iz Taekwondo kluba DIV Knin vratila se brorbama i to vrlo uspješno. Naime, Kristina Jakovljević okitila se naslovom juniorske viceprvakinje na Europskom klupskom prvenstvu održanom u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, za koje se prijavilo ukupno 855 natjecatelja iz 42 države s četiri kontinenta, iz ukupno 153 ekipa. Od toga je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju, dok je Iz Hrvatske prijavljeno 29 klubova, s ukupno 167 natjecatelja.

Kristina je imala težak put do srebra, kojim je osigurala nastup na U21 Europskom prvenstvu. Prvo je pobijedila jednu od favoritkinja,  Španjolku Lauru Marquinu Rodriguez, u drugom je kolu rutinski svladala predstavnicu Bugarske da bi u finalu tijesno, u zlatnoj rundi izgubila od Litvanke. U toj se borbi osjetio umor, što ne čudi s obzirom da je Kristina tek prije sedam dana izašla iz izolacije. 

 Drugi član kninskog kluba koji se boriio u nedjelju, Mateo Pratljačić, odlično je otvorio prvu rundu (8:1), druga je završila 13:13, da bi treću rundu izgubio 15:13. U ponedjek na borilište izlazi još jedan Divovac, Josip Teskera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.