Šarin i Bašić: Zabok mora pasti!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Košarkaše Šibenika u subotu (18 sati) čeka jedna od najvažnijih utakmica u drugom dijelu sezone. Na Baldekin stiže Zabok, momčad koja ih je na domaćem terenu dobila čak 21 razlike i koja trenutno ima pobjedu više od njih (8-3). Prema tome, narančastima motiva neće nedostajati.

– Ostali su nam veliki dužnici s početka sezone i želimo dokazati kako taj visoki poraz nije bio realan pokazatelj. Pobjedom bismo nastavili uspješan niz na domaćem terenu i zadržali dobru atmosferu u momčadi i vjerujem da, uz podršku naših vjernih navijača, možemo do slavlja. Bili bismo zadovoljni bilo kakvom pobjedom, a dobijemo li sa više od 20 koševa razlike nitko sretniji od nas – kazao je trener ‘građana’ Jeronimo Šarin, te istaknuo najjače strane Zabočana.

– Njihovo najjače oružje je kolektivna igra, nemaju neke ekstra pojedince, ali uvijek netko iskoči. Međutim, sve je na nama, odigramo li kako znamo uspjeh ne bi smio izostati – naglasio je Šarin.

Domagoj Bašić kaže kako ih poraz protiv Kvarnera u prošlom kolu nije uzdrmao.

– Znali smo da našoj pobjedničkoj seriji kad-tad mora doći kraj, ali najvažnije je da nismo izgubili samopouzdanje, da još uvijek imamo odličnu kemiju u momčadi i da nastavljamo prema zacrtanom cilju – plasmanu u Ligi za prvaka. Prva sljedeća prepreka na tom putu je Zabok, momčad koja, ako joj pružiš iti malo prilika, može biti jako opasna. Ali, kako je kazao trener, sve je na nama, spremni ih dočekujemo i uz pravi pristup pobjeda ne bi smjela izmaći – kazao je Bašić.

Što se tiče zdravstvenog biltena narančastih, laganu ozljedu zaradio je Mišić, pa bi današnji trening trebao pokazati hoće li biti spreman za Zabok, a ista je stvar i s mladim Španjom.


Pratite nas i na društvenim mrežama: